foto JVK
Volledig scherm
© foto JVK

730.000 euro aan waarborgen op gemeentelijke rekening

wingeneEr staat bijna 730.000 euro aan (oude) waarborgen van bouwprojecten en vergunningsaanvragen ongebruikt op een gemeentelijke bankrekening. “Honderden waarborgen zijn reeds decennia oud omdat de burgers hun waarborg nooit terugvorderden”, zegt Pieter-Jan Verhoye van N-VA Wingene-Zwevezele. Hij stelde op de voorbije gemeenteraad voor om een communicatiecampagne op te zetten zodat inwoners hun geld kunnen terugvorderen.

 1. Nieuwe Brugse padelclub palmt verloederde tennisvelden aan Kinepolis in: “Vijf velden die hier niemand zullen storen”
  Brugge

  Nieuwe Brugse padelclub palmt verloeder­de tennisvel­den aan Kinepolis in: “Vijf velden die hier niemand zullen storen”

  Drie Brugse ondernemers starten met een gloednieuwe padelclub naast de terreinen van restaurant d’Hoeve en Kinepolis in Sint-Michiels. Padelclub Todos wil in april al de eerste leden zien spelen. Daarvoor wijken de verloederde tennisterreinen op de site. Er komen vijf padelterreinen en een clubhuis. “Dit is de ideale locatie, want we bevinden ons vlakbij de belangrijkste invalsweg van Brugge.”
 2. AZ Delta biedt patiënten en mantelzorgers digitale ondersteuning
  Roeselare

  AZ Delta biedt patiënten en mantelzor­gers digitale ondersteu­ning

  AZ Delta heeft in de inkomhal van campus Rumbeke een Digipunt geopend. Het ziekenhuis maakt steeds vaker gebruik van digitale toepassingen en wil via het Digipunt, dat te vinden is naast de ombudsdienst, iedereen daarbij begeleiden en ondersteunen. Patiënten en mantelzorgers kunnen er terecht voor vragen over het zorgportaal, ondersteuning bij het inloggen op portalen, online afspraken maken, hulp bij het invullen van online vragenlijsten, de installatie van Itsme en vragen over de website of andere digitale toepassingen. Het Digipunt is open op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17 uur en ook bereikbaar op 051/23.71.10 of via digipunt@azdelta.be.