foto JVK
Volledig scherm
© foto JVK

730.000 euro aan waarborgen op gemeentelijke rekening

wingeneEr staat bijna 730.000 euro aan (oude) waarborgen van bouwprojecten en vergunningsaanvragen ongebruikt op een gemeentelijke bankrekening. “Honderden waarborgen zijn reeds decennia oud omdat de burgers hun waarborg nooit terugvorderden”, zegt Pieter-Jan Verhoye van N-VA Wingene-Zwevezele. Hij stelde op de voorbije gemeenteraad voor om een communicatiecampagne op te zetten zodat inwoners hun geld kunnen terugvorderen.

  1. STRAFPLEITERS. Mieke Byttebier (36) verdedigt leider van moordende hiphopbende RAW13 én is mama van twee: “Mijn oudste weet dat ik naar de boeven ga”
    PREMIUM
    Oostkamp/Zedelgem

    STRAFPLEI­TERS. Mieke Byttebier (36) verdedigt leider van moordende hiphopben­de RAW13 én is mama van twee: “Mijn oudste weet dat ik naar de boeven ga”

    Ze was nog maar stagiaire toen ze naar het politiekantoor geroepen werd om Jacky Labaere bij te staan. De leider van hiphopbende RAW13 had samen met drie kompanen een dodelijke raid gepleegd op een café. Twaalf jaar later is Mieke Byttebier (36) nog steeds zijn advocate. “Hij is een ruwe bolster met een zachte binnenkant”, zegt ze, al was hun eerste ontmoeting niet bepaald zacht te noemen. Wij spraken de Oostkampse over haar klik met een moordenaar, en de combinatie van het strafpleiten met het moederschap.