Op de 42ste Dag van de Natuur was er een boomplantactie aan de Vagevuurbossen in Wingene. Liefst 6.000 bomen en struiken gingen de grond in.
Volledig scherm
Op de 42ste Dag van de Natuur was er een boomplantactie aan de Vagevuurbossen in Wingene. Liefst 6.000 bomen en struiken gingen de grond in. © Regine Vanallemeersch, Natuur en Bos

42ste Dag van de Natuur levert ruim 10.000 nieuwe bomen op in de Mandelstreek

MandelstreekHet weer zat niet echt mee zaterdag, maar de 42ste Dag Van de Natuur in onze regio werd een groot succes. Alles samen werden er op een tiental verschillende locaties in de Mandelstreek ruim 10.000 nieuwe bomen aangeplant.

 1. “Gezin is alle kostbare herinneringen kwijt na zware woningbrand”: KV Kortrijk houdt steunactie voor jeugdspeler Leon (10) en mikt op 25.000 euro
  PREMIUM
  Kortrijk/Tielt

  “Gezin is alle kostbare herinnerin­gen kwijt na zware woning­brand”: KV Kortrijk houdt steunactie voor jeugdspe­ler Leon (10) en mikt op 25.000 euro

  “Je wenst het niemand toe, wat het gezin Maes overkwam. Met een steunactie tonen we dat KV Kortrijk een warme familie is”, zegt coördinator doelmannen Glenn Verbauwhede (37). Het huis van het gezin Maes in Tielt is onbewoonbaar na een hevige woningbrand. Zoon Leon Maes (10) is jeugdspeler bij KVK. Je kunt online doneren. KVK hoopt zo 25.000 euro in te zamelen. “We hebben de steun van alle supporters en Kortrijkzanen nodig om het gezin te helpen.”
 2. Groen stapt uit bestuursmeerderheid in Tielt uit protest tegen nieuw mobiliteitsplan: “Doorgaand zwaar verkeer moet uit het centrum”
  PREMIUM
  Tielt

  Groen stapt uit bestuurs­meer­der­heid in Tielt uit protest tegen nieuw mobili­teits­plan: “Doorgaand zwaar verkeer moet uit het centrum”

  Groen stapt uit de meerderheid in Tielt. Dat doet de partij uit onvrede met het nieuwe mobiliteitsplan dat eraan zit te komen. “We hebben al lang het gevoel dat we weinig in de pap te brokken hebben”, zegt voorzitter Herman Duprez. “Dat het doorgaand zwaar verkeer niet uit het centrum geweerd zal worden - voor ons de belangrijkste zin van het bestuursakkoord - was de druppel.”