Populair in HLN+ REGIO

 1. Tielt gaat bestuurskracht in kaart brengen voor eventuele fusie: “Blind trouwen gaan we niet doen”
  Tielt

  Tielt gaat bestuurs­kracht in kaart brengen voor eventuele fusie: “Blind trouwen gaan we niet doen”

  Dat Tielt met buurgemeenten Pittem en Meulebeke voorzichtig aan het praten is over een eventuele fusie is al langer bekend. Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) is voorstander, maar wil niet te hard van stapel lopen. “We gaan eerst werk maken van een bestuurskrachtanalyse”, aldus de burgemeester. “Blind trouwen doen we liever niet. En trouwen voor het geld gaan we ook niet doen.”
 2. Cindy straks achter de toog van Boltra, enig café en kloppend hart van Kruiskerke: “Enorme eer dat ik dit mag overnemen van Luc en Marleen”
  PREMIUM
  Ruiselede/Aalter

  Cindy straks achter de toog van Boltra, enig café en kloppend hart van Kruiskerke: “Enorme eer dat ik dit mag overnemen van Luc en Marleen”

  Café Boltra, het landelijke cafeetje dat in de voorbije jaren uitgroeide tot hét centrum van het sociale leven in Kruiskerke, wordt op 1 januari overgenomen door Cindy Ruysschaert (43). De Aalterse styliste neemt de fakkel over van Marleen Vindevogel (62) en Luc Van Laecke (65) en licht haar plannen toe. “De warmte van het café sprak me aan”.