Elise Mertens.
Volledig scherm
Elise Mertens. © BELGA

Elise Mertens overwint valse start en wringt zich langs Roemeense naar derde ronde Wimbledon

WimbledonElise Mertens (WTA 21) zit in de derde ronde van Wimbledon. De beste Belgische speelster had enkel in de eerste set last met de ervaren Roemeense Monica Niculescu (WTA 111): 7-5 en 6-0. De volgende opdracht: de Chinese Wang Qiang, het nummer 15 van de wereld.

1 reactie

 • Jan Lanclus

  2 jaar geleden
  wat een klassebak.
 1. Maandag Belgendag: unieke kans voor Goffin en Mertens om kwartfinales te halen op Wimbledon
  PREMIUM
  Wimbledon

  Maandag Belgendag: unieke kans voor Goffin en Mertens om kwartfina­les te halen op Wimbledon

  De laatste keer dat er twee Belgen in de achtste finale van Wimbledon stonden, was in 2012. Kim Clijsters en Xavier Malisse raakten toen niet voorbij Angelique Kerber en Roger Federer. Vandaag krijgen David Goffin (ATP 23), tegen Fernando Verdasco (ATP 37), en Elise Mertens (WTA 21), tegen Barbora Strycova (WTA 54), op papier mooiere kansen om hun eerste kwartfinale op Wimbledon te bereiken.
 2. Tien jaar geleden speelden Mahut en Isner een tennismatch van drie dagen met een basketbaluitslag (70-68): “Ik vergeet die cijfers niet zolang ik leef”
  Tennis

  Tien jaar geleden speelden Mahut en Isner een tennis­match van drie dagen met een basketbal­uit­slag (70-68): “Ik vergeet die cijfers niet zolang ik leef”

  70-68. Die score van de vijfde set tussen de Amerikaan John Isner en de Fransman Nicolas Mahut van Wimbledon 2010, in een duel over vijf sets en drie dagen en samen 11 uur en 5 minuten gespreid, zal wellicht voor de eeuwigheid ‘de langste tennismatch ooit’ blijven. Terugblik op een memorabele dag waarin twee spelers zich omtoverden tot gladiatoren die weigerden te kraken – dat deed het scorebord wél.
 1. Roberto Martínez over de hete hangijzers voor zijn EK-selectie: “Chadli? Hij heeft het voordeel dat hij op vier posities kan spelen”
  Play
  Rode Duivels
  21

  Roberto Martínez over de hete hangijzers voor zijn EK-selectie: “Chadli? Hij heeft het voordeel dat hij op vier posities kan spelen”

  14 mei
 2. Merlier spurt na derde plaats in Termoli recht in armen van lief Cameron Vandenbroucke
  Play

  Merlier spurt na derde plaats in Termoli recht in armen van lief Cameron Vandenbrou­c­ke