De brand begon op de zolderverdieping. Uiteindelijk zakte de vloer van de zolder in.
Volledig scherm
De brand begon op de zolderverdieping. Uiteindelijk zakte de vloer van de zolder in. © Marc De Roeck

Vloer van zolderverdieping stort in na hevige dakbrand in Koning Leopoldstraat: dakwerker naar ziekenhuis voor rookinhalatie

WilrijkDe Antwerpse brandweer is woensdagochtend uitgerukt naar de Koning Leopoldstraat in Wilrijk voor een uitslaande dakbrand. In de woning was op de zolderverdieping brand uitgebroken terwijl er dakwerken uitgevoerd werden. Een dakwerker die te veel rook had ingeademd is de enige gekwetste, maar het pand is wel onbewoonbaar.

  1. Burgerbeweging reageert na 2 weken radiostilte op Turnhoutsebaan als fietsstraat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”
    PREMIUM
    BORGERHOUT

    Burgerbewe­ging reageert na 2 weken radiostil­te op Turnhoutse­baan als fiets­straat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”

    De Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt een fietsstraat. Het nieuws sloeg eind september in als een bommetje. Na reacties van de stad, het district, de politie, buurtbewoners en gewezen burgervader Bob Cools, bleef het verdacht stil bij de burgerbeweging ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’. Tot nu. “Op lange termijn moet de Turnhoutsebaan terug de De Keyserlei van Borgerhout worden.”