De politie onderzoekt de kogelinslagen aan een magazijn aan de Oudebaan (2019).
Volledig scherm
De politie onderzoekt de kogelinslagen aan een magazijn aan de Oudebaan (2019). © Marc De Roeck

Verroeste kalasjnikov gevonden onder struik

WilrijkIn de struiken van een industriezone is deze week een kalasjinkov gevonden. Het oorlogswapen werd mogelijk gebruikt bij het beschieten van een loods vlak bij in 2019.

 1. Project Lepelhof mogelijk weer enkele jaren vertraagd: De Ideale Woning moet nieuwe omgevingsvergunning aanvragen
  MORTSEL

  Project Lepelhof mogelijk weer enkele jaren vertraagd: De Ideale Woning moet nieuwe omgevings­ver­gun­ning aanvragen

  Over welke vorm het Lepelhof moet aannemen, wordt al jaren gediscussieerd. Over dat het sociaal woonproject zo snel mogelijk gezet moet worden, is er minder wrevel. Daarom bleken alle partijen opgezet dat het project vorige maand opnieuw in een stroomversnelling kwam. Maar helaas, sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning moet een nieuwe omgevingsvergunning aanvragen en als de buren opnieuw bezwaar aantekenen duurt het mogelijk weer jaren voor de eerste spade gestoken kan worden.
 2. Schlagermuziek, lederhosen en vooral... liters bier. Grootste Oktoberfest van Vlaanderen trekt ook naar Antwerpen: “Laat ons hopen dat het in oktober al mag”
  PREMIUM
  Antwerpen/Hoogstraten

  Schlagermu­ziek, lederhosen en vooral... liters bier. Grootste Oktober­fest van Vlaanderen trekt ook naar Antwerpen: “Laat ons hopen dat het in oktober al mag”

  De organisatie achter het grootste Oktoberfest van Vlaanderen, Oktoberfest Noorderkempen, neemt nu ook Oktoberfest Antwerpen mee in handen. “Hoogstraten blijft het grootste, maar Antwerpen heeft de komende jaren nog fors groeipotentieel”, klinkt het. Ein,zwei, drei… En volgend jaar misschien ook nog Mechelen. Tickets zijn vanaf 21 april te krijgen.
 1. Camping Coppens: Monique, Beau en Nora gaan voor het eerst in Zweden schaatsen
  Play

  Camping Coppens: Monique, Beau en Nora gaan voor het eerst in Zweden schaatsen

 2. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York