Het kruispunt tussen de Boomsesteenweg en de Koornbloemstraat in Wilrijk.
Volledig scherm
Het kruispunt tussen de Boomsesteenweg en de Koornbloemstraat in Wilrijk. © Klaas De Scheirder

Stad werkt aan nieuw stadsblok langs Boomsesteenweg, Krijgslaan en Kernenergiestraat: ontwerp klaar in voorjaar 2021

De stad Antwerpen en het district Wilrijk werken aan een vernieuwend project met ruimte voor wonen en werken in het gebied tussen de Boomsesteenweg, Krijgslaan, Kernenergiestraat en het aanpalende kmo-terrein in Wilrijk. De stad maakt hier een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor op, gebaseerd op een ruimtelijke studie voor de ontwikkeling van de 20ste-eeuwse gordel. De eerste stap, de start- en procesnota, werd goedgekeurd door het college.

 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Bart De Wever in de bres voor Antwerpse Handjes nadat die aan gruweldaden in Congo gelinkt worden: “De stap van woke naar waanzin is snel gezet”
  ANTWERPEN

  Bart De Wever in de bres voor Antwerpse Handjes nadat die aan gruwelda­den in Congo gelinkt worden: “De stap van woke naar waanzin is snel gezet”

  Op sociale media gaat de vermeende connectie tussen de lekkernij Antwerpse Handjes en de koloniale gruweldaden in Congo momenteel viraal. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de Unie voor Brood en Banket zijn er als de kippen bij om dat te ontkrachten. “De Antwerpse hand als symbool voor de stad dateert al van 1239.”
 1. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort

 2. Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip
  Play

  Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip