Jan Vander Elst, Jan Schoeters, Jan Wielemans en Bart Geraets.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Vander Elst, Jan Schoeters, Jan Wielemans en Bart Geraets. © IPEE

Slim toilet van Antwerps bedrijf verovert wereld: “Deze pot ‘voelt’ wat er in terechtkomt en hoeveel water nodig is om door te spoelen”

WilrijkKent u het ‘gametoilet’ – met, jawel, de urinestraal als joystick – nog? Een vriendenclubje uit Wilrijk gooide er ooit hoge ogen mee in het VRT-programma ‘De Bedenkers’. Vijftien jaar na hun deelname laten de Wilrijkenaars opnieuw van zich spreken. En hoe? Met hun ‘Buddy’s’ - slimme toiletten die ‘voelen’ wat er in de pot zit - veroveren ze zoetjesaan de hele wereld.

  1. INTERVIEW. KMSKA laat eíndelijk van zich horen in Antwerps cultuurdebat: “We steken de hand meer dan ooit uit om samen te werken met jonge kunstenaars”
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    INTERVIEW. KMSKA laat eíndelijk van zich horen in Antwerps cultuurde­bat: “We steken de hand meer dan ooit uit om samen te werken met jonge kunste­naars”

    Al anderhalve maand wordt er geprotesteerd tegen de besparingen in het Antwerpse cultuurveld door de verenigde sector. Bíjna verenigd, want grote cultuurhuizen zoals het KMSKA - met N-VA als voorzitter van de raad van bestuur - hielden zich verdacht stil in het debat. Tot nu. “De politiek moeit zich nooit met de programmatie of de inhoud van het museum.”