Creatieve breinen Tom Goyvaerts (links) en Jan Van Reeth (centraal) kregen bij het maken van hun kortfilm ook veel hulp van Bert Goyvaerts (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Creatieve breinen Tom Goyvaerts (links) en Jan Van Reeth (centraal) kregen bij het maken van hun kortfilm ook veel hulp van Bert Goyvaerts (rechts). © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Oude schoolvrienden maken jeugddroom waar met kortfilm (Bl)afbetaling: “Erik Van Looy vindt onze trailer alvast knap”

Wilrijk/Hemiksem(Bl)afbetaling. Zo heet de kortfilm die Jan Van Reeth (30, uit Hemiksem) en Tom Goyvaerts (30, uit Wilrijk) onlangs in mekaar staken. De twee boezemvrienden lopen al sinds hun middelbare schooltijd rond met het idee voor een film. “Ook zonder budget kan je tot een mooi resultaat komen.”

 1. REPORTAGE. Deze 42 Oekraïners bouwen hun leven weer op in Antwerpse Kapucijnenklooster: “Elke dag wordt de kans op terugkeren kleiner”
  PREMIUM
  Antwerpen

  REPORTAGE. Deze 42 Oekraïners bouwen hun leven weer op in Antwerpse Kapucijnen­kloos­ter: “Elke dag wordt de kans op terugkeren kleiner”

  De oorlog in Oekraïne gaat al drie maanden rustig zijn gang. Net als deze 42 Oekraïense vluchtelingen, die alles achterlieten en terechtkwamen in een... klooster. In het hart van Antwerpen proberen ze hun leven weer op te bouwen. In een gemeenschap met regels, diversiteit en orde: “Ik ben al tien kilo afgevallen van de stress, maar voor de kinderen is het hier een paradijs.”
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.