De kinderboerderij in Wilrijk ligt er maar droevig bij.
Volledig scherm
De kinderboerderij in Wilrijk ligt er maar droevig bij. © Klaas De Scheirder

Nieuwe uitbater voor kinderboerderij Wilrijk: “De kinderboerderij heeft weer een beloftevolle toekomst”

WilrijkSinds de stopzetting van de overeenkomst met de vorige uitbater in 2017, stond de kinderboerderij in Wilrijk te verloederen. Daar komt nu verandering in: er werd een nieuwe uitbater gevonden, namelijk vzw De Koempanie. Die bestaat uit verschillende partners met elk hun eigen ervaring en expertise op het gebied van onder andere jongerenwerking, educatie, bijzondere jeugdzorg, ecologie en stadslandbouw. “We hopen we dat de vernieuwde kinderboerderij, zoals we die kennen van vroeger, nu snel een feit zal zijn”, aldus Wilrijks districtsburgemeester Kristof Bossuyt.

 1. “Plooien voor krapuul” of “weloverwogen beslissing”? Gemengde reacties op afgelaste ‘Queer Iftar’ in Antwerpen
  PREMIUM

  “Plooien voor krapuul” of “weloverwo­gen beslissing”? Gemengde reacties op afgelaste ‘Queer Iftar’ in Antwerpen

  Een iftar specifiek voor moslims uit de LGBTQ+-gemeenschap. Antwerpen is er blijkbaar nog niet klaar voor. De organisatie trok de stekker uit het evenement na bedreigingen en andere signalen. En dat net op de dag dat het stadsbestuur campagne voert tegen racisme en discriminatie. In Borgerhout en bij uitbreiding de rest van de stad wordt teleurgesteld gereageerd. “Maar de LGBTQ+-gemeenschap is weerbaar, we gaan hier sterker uitkomen.”
  Borgerhout
 2. Van sportief tot vouwbaar: met deze tips kies je jouw ideale elektrische fiets
  HLN Shop

  Van sportief tot vouwbaar: met deze tips kies je jouw ideale elektri­sche fiets

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 3. LIVE REUZEGOMPROCES. “Ik ben de papa van Sanda en ik ben boos, héél boos. Want een ‘vriend’, die laat je niet in de steek”. Proces afgelopen, arrest op 26 mei

  LIVE REUZEGOM­PRO­CES. “Ik ben de papa van Sanda en ik ben boos, héél boos. Want een ‘vriend’, die laat je niet in de steek”. Proces afgelopen, arrest op 26 mei

  Op de laatste zittingsdag van het proces tegen de 18 Reuzegomleden kwam de familie van Sanda Dia zelf nog uitgebreid aan het woord. Omdat de pleidooien van de beklaagden meer tijd in beslag namen dan gepland, besloot het hof van beroep om deze maandag een extra zittingsdag in te gelasten. Iedereen kreeg nog de kans om zijn laatste zegje te doen, waaronder een boze, doch niet haatdragende papa Ousmane. De replieken van de verdediging namen amper 10 minuten in beslag. Het proces is ten einde. Arrest op 26 mei om 11 uur.
  Antwerpen