De leerlingen bouwden de voorbije weken heel wat nestkastjes
Volledig scherm
De leerlingen bouwden de voorbije weken heel wat nestkastjes © Sint Ursula instituut.

Leerlingen Sint-Ursula-Instituut bouwen 100 nestkasten in strijd tegen eikenprocessierups

Elk jaar is het opnieuw een groot probleem: processierupsen die in groten getale zich nestelen in bomen en zorgen voor huidirritaties als je ermee in aanraking komt. Leerlingen van het Sint-Ursula-Instituut Wilrijk bouwden 100 nestkastjes om zo de populatie terug te dringen.

0 reacties

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Eerste groot feest in ruim twee jaar in JOC: “Dipje in werking en pandemie hebben jeugdhuis niet klein gekregen”
  MORTSEL

  Eerste groot feest in ruim twee jaar in JOC: “Dipje in werking en pandemie hebben jeugdhuis niet klein gekregen”

  Er zit terug leven in de jeugd van Mortsel. Na het dipje in de werking net voor de pandemie en de totale stilstand tijdens de pandemie bruist het terug in het jeugdontmoetingscentrum. Na de intrede van sociaal jeugdproject OverKop worden er terug activiteiten georganiseerd voor de Mortselse jeugd en voor de eerste keer in meer dan twee jaar werd er nog eens groot feest gevierd.