Wilrijkse bewoners van 32 straten namen deel aan de Herfstpoets en daarvoor werden ze beloond met bloemen en planten.
Volledig scherm
Wilrijkse bewoners van 32 straten namen deel aan de Herfstpoets en daarvoor werden ze beloond met bloemen en planten. © Victoriano Moreno

Inwoners van Wilrijk poetsen 32 straten (en worden beloond met 3600 viooltjes en 3900 plantjes)

WilrijkEerst de straten grondig poetsen, dan even uitrusten op een brunch om in totaal 3600 viooltjes en 3900 planten naar huis te nemen: zo zag de traditionele Herfstpoets in Wilrijk er dit jaar uit. Bewoners van 32 straten in de omgeving namen deel, en bouwden zo mee aan een groener district.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Socialisten vervangen rode vlag door regenboogkleuren aan hun Volkshuis: “District wacht te lang met blijvend inclusief symbool”
  Wilrijk

  Socialis­ten vervangen rode vlag door regenboog­kleu­ren aan hun Volkshuis: “District wacht te lang met blijvend inclusief symbool”

  Tot 30 april wappert aan het socialistische Volkshuis in de Heistraat in Wilrijk géén rode vlag meer, maar wel een regenboogvlag. Oppositiepartij Vooruit wilde al langer een blijvend inclusief symbool op het openbaar domein. “De regenboogbank die het districtsbestuur in juni beloofde, laat te lang op zich wachten”, zegt Johan Peeters (Vooruit).