Districtsschepen Werner Theuns en stedelijk schepen Erica Caluwaerts (Open Vld) in de Aziëlaan. Her en der is de straat stukken groener geworden en kan het water beter de bodem in.
Volledig scherm
Districtsschepen Werner Theuns en stedelijk schepen Erica Caluwaerts (Open Vld) in de Aziëlaan. Her en der is de straat stukken groener geworden en kan het water beter de bodem in. © RV

Eerste tuinstraat voor Wilrijk: Aziëlaan dit weekend in feeststemming

WilrijkHet district Wilrijk opent dit weekend met een buurtfeest zijn allereerste tuinstraat. De Aziëlaan in de wijk Neerland gaat met die primeur aan de haal. Schepen van Openbaar Domein Erica Caluwaerts (Open Vld) is in de wolken, net als haar ambts- en partijgenoot op districtsniveau Werner Theuns, die in de buurt woont.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Nieuwe technische dienst kost plots 5 in plaats van 3 miljoen euro, samenwerking IGEAN stopgezet in “schimmig dossier”
  PREMIUM
  MORTSEL

  Nieuwe technische dienst kost plots 5 in plaats van 3 miljoen euro, samenwer­king IGEAN stopgezet in “schimmig dossier”

  “Dit dossier is mislukt” en “niet koosjer en erg schimmig”. Het zijn maar enkele verwijten van de oppositie aan de stad over de deal met IGEAN. De stad had de bouw van een nieuwe technische site aan de Heirbaan uitbesteed aan de intercommunale IGEAN Dienstverlening. De kosten zouden gedekt worden met de verkoop van de vorige site voor de bouw van een nieuw woonproject maar nu blijkt dat de stad anderhalf miljoen euro te kort komt na die deal mede omdat de nieuwe technische dienst vijf (!) in plaats van drie miljoen euro kost.