Beelden tonen schade van nieuwe explosie in zelfde Wilrijkse straat: twee Nederlandse verdachten opgepakt

WilrijkIn Wilrijk was er vannacht weer een explosie te horen in de Pieter Van Passenstraat, vlak over het huis waar afgelopen weekend een explosie was. De geviseerde woning en ook enkele geparkeerde voertuigen in de omgeving liepen schade op. Ondertussen heeft de politie in Nederland twee verdachten opgepakt.

 1. Twee broers riskeren tot zes jaar cel voor explosie in Hollebeekstraat: “CD-ROM met SKY-metadata moet hun schuld aantonen, maar is onleesbaar.”
  Antwerpen

  Twee broers riskeren tot zes jaar cel voor explosie in Hollebeeks­traat: “CD-ROM met SKY-metadata moet hun schuld aantonen, maar is onleesbaar.”

  Het Antwerps parket eist respectievelijk zes en vijf jaar cel voor de broers Aziz (28) en Hicham A. (24). Zij zouden op 13 december 2020 een zwaar explosief hebben laten afgaan in de Hollebeekstraat in Hoboken. Het doelwit was de woning van ene Hafa I. Zij zou een overspelige relatie hebben gehad met de schoonbroer van de broers. Volgens hun advocaten is de bewijslast tegen hun cliënten echter mager. “De metadata op de CD-ROM die hun schuld zou moeten aantonen is onleesbaar.”
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”