willebroek inzamelactie de vlinder
Volledig scherm
willebroek inzamelactie de vlinder © Marc Aerts

Willebroekse vzw zamelt aan supermark producten in voor slachtoffers watersnood: “Kunnen met de schenkingen een bestelwagen vullen”

WillebroekDe Willebroekse vzw De Vlinder nam op zaterdagvoormiddag post bij de lokale Delhaize voor een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de watersnood. Eerder organiseerde de vzw al een algemene inzameling, deze keer konden er levensmiddelen worden geschonken. 

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 1. Stad vindt geen uitbater voor cafetaria aan zwembad, dus dienen buren zelf dossier in: “Tot onze verbazing kregen we een ‘ja’”
  PREMIUM
  Mechelen

  Stad vindt geen uitbater voor cafetaria aan zwembad, dus dienen buren zelf dossier in: “Tot onze verbazing kregen we een ‘ja’”

  De cafetaria van stedelijk zwembad Geerdegemvaart is weer open. Vijf buurtbewoners blazen met een coöperatieve vennootschap nieuw leven in de populaire pleisterplek. “De stad vond maar geen concessienemer, dus dachten we: ‘We doen het gewoon zelf’”, klinkt het bij de initiatiefnemers. Hun Bardok is een van zeventien nieuwe horecazaken die de komende maanden de deuren openen in Mechelen.