Hugo Lejon.
Volledig scherm
Hugo Lejon. © David Legreve

Willebroeks architect en lokaal politicus Hugo Lejon (79) overleden: “Altijd voor rechtvaardigheid, tegen de makkelijkste weg in”

WillebroekWillebroek neemt afscheid van een bekend figuur. Hugo Lejon overleed op zaterdag 2 januari 2021 in het ziekenhuis van Reet, hij werd 79 jaar oud. Lejon was architect en lokaal politicus in de Kanaalgemeente, en stond bekend om zijn sterke karakter: “Hugo was een vechter voor rechtvaardigheid, we hebben nood aan meer mensen met zoveel durf”, zegt wapenbroeder Jan Van de Ven.

 1. 2020 telde helft meer doden in Kapelle-op-den-Bos dan gemiddelde van 3 voorgaande jaren: eerste coronagolf verantwoordelijk
  Kapelle-op-den-Bos

  2020 telde helft meer doden in Kapelle-op-den-Bos dan gemiddelde van 3 voorgaande jaren: eerste coronagolf verantwoor­de­lijk

  Dat 2020 één van de meest dodelijke jaren zou worden als gevolg van het coronavirus was al langer duidelijk, maar in Kapelle-op-den-Bos werden vorig jaar maar liefst de helft meer doden geteld dan het gemiddelde van de drie voorgaande jaren. Daarmee is het één van de zwaarst getroffen gemeenten. Voor begrafenisondernemer Sonja De Wit was het dan ook een zwaar jaar. “In de lente hebben we soms dag en nacht gewerkt.”
 2. WZC Den Beuk kan als eerste in Rupelstreek bewoners vaccineren: “Lang naar dit moment uitgekeken”
  PREMIUM
  Boom

  WZC Den Beuk kan als eerste in Rupel­streek bewoners vaccineren: “Lang naar dit moment uitgekeken”

  Woensdag hebben 165 van de 166 bewoners van het Woonzorgcentrum Den Beuk in Boom hun coronavaccins toegediend gekregen. Omdat er uit de flacons meer vaccins konden worden gehaald dan voorzien, kregen ook al een zestigtal personeelsleden hun prikje. De opluchting is bijzonder groot. “Ik kijk er al naar uit om weer met een gerust gemoed naar de markt te kunnen gaan”, zegt Lydie Vinck (83).
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie