Het steegje tussen de Schoolweg en de A. Van Landeghemstraat in het centrum van Willebroek
Volledig scherm
PREMIUM
Het steegje tussen de Schoolweg en de A. Van Landeghemstraat in het centrum van Willebroek © David Legreve

Willebroek voert samenscholingsverbod in voor ‘harde kern’ van 24 probleemjongeren: “Onze jongeren moeten weer veilig kunnen fuiven”

WillebroekMet onder andere de invoering van een samenscholingsverbod in het ‘Schoolwegje’, willen de gemeente Willebroek en de lokale politie Mechelen-Willebroek de rust in de Kanaalgemeente doen wederkeren. “De voorbije weken waren er weer té veel incidenten, we grijpen in met een reeks maatregelen en volgen een groep jongeren van heel dichtbij op”, zegt burgemeester Eddy Bevers (N-VA).

 1. Willebroekenaars luiden alarmbel na meerdere vechtpartijen tijdens fuif: “Laat politie nu optreden, of dit loopt helemaal fout”
  Play
  PREMIUM
  Willebroek

  Willebroe­ke­naars luiden alarmbel na meerdere vechtpar­tij­en tijdens fuif: “Laat politie nu optreden, of dit loopt helemaal fout”

  “Laat de politie opnieuw strenger optreden, of de situatie loopt compleet uit de hand.” Aan het woord zijn enkele inwoners en zaakvoerders uit Willebroek, na een reeks incidenten in het centrum van de Kanaalgemeente. Daar werd, tijdens een fuif van een lokale jeugdvereniging zaterdagavond, maar liefst drie keer gevochten. “Ook vorige week al gingen onbekende jongeren aan het vechten op een fuif, dit gaat weer de foute kant uit”, klinkt het.
 2. Samenscholingsverbod en avondklok tegen overlast in Willebroek: na duw aan burgemeester krijgen ook politiemedewerkers rake klappen
  Willebroek

  Samenscho­lings­ver­bod en avondklok tegen overlast in Willebroek: na duw aan burgemees­ter krijgen ook politieme­de­wer­kers rake klappen

  De gemeente Willebroek en de lokale politie Mechelen-Willebroek voeren de strijd tegen de overlast in de Kanaalgemeente op. Al zeker tot en met 13 december is in het centrum een samenscholingsverbod van kracht, en een avondklok van 22 uur tot 5 uur. Eerder werd burgemeester Eddy Bevers (N-VA) verbaal aangepakt en geduwd door enkele jongeren, ook twee politiemedewerkers incasseerden rake klappen.
 3. Vandalen op tocht doorheen centrum Willebroek: “Ze liepen zelfs óver de geparkeerde wagens heen”
  Willebroek

  Vandalen op tocht doorheen centrum Willebroek: “Ze liepen zelfs óver de geparkeer­de wagens heen”

  Een groep vandalen trok het voorbije weekend op nachtelijke tocht doorheen het centrum van Willebroek. Ze kieperden vuilnisbakken leeg, liepen over wagens, gooiden hekken en verkeersborden om… “De zaak wordt verder onderzocht, maar deze zone krijgt sowieso al meer aandacht binnen onze overlastwerking”, zegt woordvoerder van politiezone Mechelen-Willebroek Dirk Van de Sande.
 1. Burgemeester Bevers na kritiek op avondklok: “Was nodig om erger te voorkomen, zou dit opnieuw doen voor veiligheid van Willebroekenaars”
  Willebroek

  Burgemees­ter Bevers na kritiek op avondklok: “Was nodig om erger te voorkomen, zou dit opnieuw doen voor veiligheid van Willebroe­ke­naars”

  “De avondklok was nodig om erger te voorkomen, we kregen immers signalen over wraakacties en rellen. Ik zou deze maatregelen opnieuw nemen om de veiligheid van de Willebroekenaars te garanderen.” Met die woorden beet burgemeester Eddy Bevers (N-VA) van zich af na kritiek van de oppositie: “De overlast van de voorbije weken op deze manier aanpakken was onverantwoord en ongrondwettelijk.”