Getty Images/Tetra images RF
Volledig scherm
© Getty Images/Tetra images RF

Willebroek maakt castratie en sterilisatie huiskatten makkelijker met subsidie

WillebroekDe gemeente Willebroek maakt het castreren en steriliseren van huiskatten makkelijker voor inwoners met een laag inkomen. “Wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming, kan rekenen op een extra subsidie. We willen immers zo veel mogelijk mensen overtuigen om deze stap te zetten”, zegt schepen voor Dierenwelzijn Bavo Anciaux (Open Vld).

 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 3. “Ottertrotter moet blijven!”: oppositie protesteert tegen schrappen van festival en lanceert petitie
  PREMIUM
  Mechelen

  “Ottertrot­ter moet blijven!”: oppositie protes­teert tegen schrappen van festival en lanceert petitie

  De Mechelse oppositiepartijen protesteren tegen het verdwijnen van het wereldfestival Ottertrotter. “Het nieuws werd vrijdag plots wereldkundig gemaakt door Mechelen Feest, terwijl de Raad van Bestuur niet eens was ingelicht. Dit is een onaanvaardbare beslissing die duizenden Mechelaars in het hart raakt”, klinkt het. De petitie die Vooruit lanceerde, telde meteen enkele honderden handtekeningen.
 1. Binnenkort autodelen mogelijk in Boom en Niel: “Veel voordelen, maar we moeten wel mee aan de kar trekken”
  Boom/Niel

  Binnenkort autodelen mogelijk in Boom en Niel: “Veel voordelen, maar we moeten wel mee aan de kar trekken”

  Boom gaat samen met Niel een firma zoeken om een systeem van deelwagens aan te bieden in de twee Rupelgemeenten. “We zitten met vele mobiliteitsuitdagingen. Een systeem met deelwagens kan daarvoor een oplossing zijn”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Tom Dewandelaere (Samen2850). De oppositie reageert lauw: “We weten niet eens of hier belangstelling voor bestaat.”
 2. Vlaamse overheid vraagt 17 miljoen aan 5 gemeenten voor sneltram langs A12: “Dit is niet ons project”
  PREMIUM
  Willebroek, Londerzeel, Meise, Grimbergen, Puurs-Sint-Amands

  Vlaamse overheid vraagt 17 miljoen aan 5 gemeenten voor sneltram langs A12: “Dit is niet ons project”

  De Vlaamse Overheid wil de gemeenten Willebroek, Londerzeel, Meise, Grimbergen en zelfs Puurs-Sint-Amands plots laten meebetalen voor de geplande Sneltram langs de A12. “We zouden samen zo’n 17 miljoen euro moeten ophoesten, een bedrag waar nooit eerder over werd gesproken. Dit is niet ons project, dus wij gaan deze kost ook niet dragen.”