WILLEBROEK Willebroek lanceert het dementieatelier en de dementiekoffer in WZC Ten Weldebrouc
Volledig scherm
WILLEBROEK Willebroek lanceert het dementieatelier en de dementiekoffer in WZC Ten Weldebrouc © David Legreve

Willebroek lanceert dementiekoffer en dementieatelier

WillebroekDe gemeente Willebroek lanceert de ‘dementiekoffer’, een pakket vol informatie over de ziekte. “Iedereen kan de koffer uitlenen bij de bib, en rustig thuis een antwoord zoeken op alle vragen”, zegt schepen voor het Huis van de Zorg Bavo Anciaux (Open Vld). De koffer werd voorgesteld tijdens het eerste dementieatelier, een activiteit specifiek voor mensen met dementie.

 1. Herwig De Lannoy stelt verwonderende stadsgeschiedenis te boek: “Het conservatisme is zeker niet dood”
  PREMIUM
  Mechelen

  Herwig De Lannoy stelt verwonde­ren­de stadsge­schie­de­nis te boek: “Het conserva­tis­me is zeker niet dood”

  Sinds maandag ligt ‘Een stad in verwondering’ in de boekhandel, een dikke pil waarin historicus Herwig De Lannoy (59) de evolutie van het bedenken, besturen, bewonderen en beleven in Mechelen beschrijft tussen 1918 en 2000. “Door mij in de stadsgeschiedenis te verdiepen, heb ik geleerd waarom sommige dingen zijn zoals ze zijn”, vertelt de auteur.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?