WILLEBROEK - Het Oud Gemeentehuis in de August Van Landeghemstraat
Volledig scherm
WILLEBROEK - Het Oud Gemeentehuis in de August Van Landeghemstraat © David Legreve

Willebroek geeft gratis ICT-lessen aan volwassenen: “Tijdens coronacrisis gemerkt hoe nodig dit is”

WillebroekDe gemeente Willebroek organiseert vanaf februari gratis lessen ICT - Informatie- en Communicatietechnologie- voor volwassenen. “Tijdens de coronacrisis werd duidelijk hoe belangrijk digitale geletterdheid is, en hoeveel mensen nog niet helemaal mee zijn”, zegt schepen bevoegd voor Onderwijs en Sociale Zaken Mina Koukas (Groen).

 1. Dirk Vandervelden fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again
  PREMIUM

  Dirk Vandervel­den fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again

  Begin 2022 startte Dirk Vandervelden met een ambitieuze doelstelling om tegen augustus 2023 door alle 581 Belgische gemeenten te fietsen en zo (minstens) 5.810 euro in te zamelen voor het project To Walk Again van Marc Herremans. De teller staat nu op 508 gemeenten, en dit weekend waren de laatste drie gemeenten van de provincie Antwerpen aan de beurt. De voorlopig mooiste plek vond hij ook in die provincie. Hij zou nog graag een kleine 2.000 euro extra inzamelen. Steunen kan via deze link.
  Mechelen
 2. Twintiger had springmes in binnenzak: “Ik gebruikte het voor mijn werk op de luchthaven”

  Twintiger had springmes in binnenzak: “Ik gebruikte het voor mijn werk op de luchthaven”

  Een 28-jarige man uit Willebroek stond maandag voor de rechter in Mechelen. Het parket had hem gedagvaard voor het bezit van een knipmes. Dat werd tijdens een politiecontrole aangetroffen in zijn binnenzak. “Ik had het mes op zak omdat ik van mijn werk terugkwam”, zei de twintiger. “Ik had het nodig voor mijn job op de luchthaven. Ik gebruikte het om touwen door te snijden.” Verder verklaarde de twintiger nog dat hij het mes had gekocht op internet en niet wist dat het illegaal was. De zaak kom op zitting omdat hij zijn minnelijke schikking niet had betaald. Het parket vroeg een eenvoudige schuldigverklaring. “Omdat de feiten inmiddels van ruim 2,5 jaar geleden dateren”, besloot het parket. De twintiger verzette zich daar niet tegen.
  Willebroek
 1. Vader klaagt bemoeizucht van school aan na brief over ramadan: “Dit grenst aan pestgedrag”

  Vader klaagt bemoei­zucht van school aan na brief over ramadan: “Dit grenst aan pestgedrag”

  “Neen, mijn bijna 11-jarige dochter heeft GÉÉN schriftelijke toestemming nodig in haar schoolagenda van haar vader of haar moeder om te mogen meedoen aan de ramadan.” Een vader uit Willebroek is behoorlijk ontstemd over een brief die zijn 10-jarige dochter meekreeg van haar school in verband met de ramadan. In de brief gericht aan moslimouders verklaart de school dat ouders toestemming moeten geven aan hun kinderen om te mogen vasten. Bovendien moeten de leerlingen ouder zijn dan 12 jaar.
  Willebroek
 2. “En dan te bedenken dat zelfs maskers vroeger verboden waren”: Willebroek telt af naar 75ste carnavalsstoet, maar feest bestaat er al véél langer, zo blijkt
  PREMIUM

  “En dan te bedenken dat zelfs maskers vroeger verboden waren”: Willebroek telt af naar 75ste carnavals­stoet, maar feest bestaat er al véél langer, zo blijkt

  Het grote feest had in 2021 moeten plaatsvinden, maar het coronavirus besliste daar anders over. Daarom trekt nu zondag 26 maart, met twee jaar vertraging, de 75ste carnavalsstoet door de straten van Willebroek. Maar wist je dat carnaval eigenlijk al (héél) veel langer wordt gevierd in Willebroek? Wij doken voor u terug in de tijd, en hebben het ook over dé ideale carnavalsstoet, en krijgen daarbij een gouden tip. “Het wauw-moment moet een goeie timing hebben, anders verlies je heel wat toeschouwers.”
  Willebroek