Elza Verswijver en Patrick Eyckmans bij de herdenkingszerk van Elza's ouders.
Volledig scherm
Elza Verswijver en Patrick Eyckmans bij de herdenkingszerk van Elza's ouders. © Foto David Legreve

"Wat is er met papa gebeurd na z'n dood?"

WILLEBROEKDrie jaar na de ongewilde crematie van haar vader weet Elza Verswijver (62) uit Willebroek nog altijd niet wat er is misgelopen. Daarom wil ze dat er onderzoek uitgevoerd wordt. Als de kamer van inbeschuldigingstelling dat morgen weigert, is het einde verhaal.

 1. Verkeerslichten moeten schoolomgevingen veiliger maken: “Automobilisten stopten niet eens voor hele klas wachtende schoolkinderen”
  Rumst

  Verkeers­lich­ten moeten schoolomge­vin­gen veiliger maken: “Automobi­lis­ten stopten niet eens voor hele klas wachtende schoolkin­de­ren”

  Met de plaatsing van twee verkeerslichten, wil de gemeente Rumst de schoolomgevingen van de Vosbergschool en De Wingerd in Terhagen veiliger maken. “Beide scholen meldden ons dat automobilisten zelfs niet meer stoppen wanneer een hele klas staat te wachten. Nu kunnen we de voorrang van overstekende voetgangers tenminste afdwingen”, zegt mobiliteitsschepen Geert Antonio (N-VA).
 2. “Ze heeft mijn kop zot gemaakt”: Johan De Cock moet bekomen van zijn boek over Margareta Van Oostenrijk
  PREMIUM
  Mechelen

  “Ze heeft mijn kop zot gemaakt”: Johan De Cock moet bekomen van zijn boek over Margareta Van Oostenrijk

  Eind deze maand ligt ‘Margareta van Oostenrijk. Parel van Bourgondië’ in de boekhandels, een biografie van Mechelaar Johan De Cock (73) over de bijzondere landvoogdes. Hij beet zich gedurende drie jaar vast in zijn onderwerp en moet nog bekomen. “Ze heeft mijn kop zot gemaakt”, lacht de auteur. Het resultaat: een uitzonderlijk verhaal over een vrouw die haar eigen, vredevolle accent wist te leggen in een door oorlogszuchtige mannen gedomineerde Europa.
 1. Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro
  Play

  Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro

 2. Geen kat zo verwend als deze drie!
  Play

  Geen kat zo verwend als deze drie!