Op de site van voormalige papierfabriek De Naeyer werd een PFOS vervuiling vastgesteld
Volledig scherm
Op de site van voormalige papierfabriek De Naeyer werd een PFOS vervuiling vastgesteld © David Legreve

Versneld uitgebreid bodemonderzoek in woonsite De Naeyer na PFAS-verontreiniging: “De grootste gezondheidsrisico’s voor de bewoners worden onmiddellijk weggewerkt”

WillebroekEr zal versneld een uitgebreid bodemonderzoek plaatsvinden in de woonsite De Naeyer in Willebroek. Dat meldt gemeente Willebroek, na nauw overleg met OVAM, het Agentschap Zorg & Gezondheid, de opdrachthouder van de Vlaamse regering en het kabinet van Minister van Omgeving Zuhal Demir. In juni raakte bekend dat er op de woonsite te hoge PFOS-waarden werden gemeten.

  1. Kringloopwinkel krijgt 35 ‘tweedehands’ zonnepanelen van Eneco: “Schenken ze liever weg dan ongebruikt te laten liggen”
    Willebroek

    Kringloop­win­kel krijgt 35 ‘tweede­hands’ zonnepane­len van Eneco: “Schenken ze liever weg dan ongebruikt te laten liggen”

    De kringloopwinkel in Willebroek verkoopt niet alleen tweedehands spullen, maar heeft er nu ook op het eigen dak liggen. Energieproducent Eneco schenkt immers 35 zonnepanelen, afkomstig van het hoofdkantoor in Mechelen. “Wij konden deze installatie zelf niet meer gebruiken, en dat vonden we zonde”, zegt CEO van Eneco België Jean-Jacques Delmée.