Op de site van voormalige papierfabriek De Naeyer werd een PFOS vervuiling vastgesteld
Volledig scherm
Op de site van voormalige papierfabriek De Naeyer werd een PFOS vervuiling vastgesteld © David Legreve

Versneld uitgebreid bodemonderzoek in woonsite De Naeyer na PFAS-verontreiniging: “De grootste gezondheidsrisico’s voor de bewoners worden onmiddellijk weggewerkt”

WillebroekEr zal versneld een uitgebreid bodemonderzoek plaatsvinden in de woonsite De Naeyer in Willebroek. Dat meldt gemeente Willebroek, na nauw overleg met OVAM, het Agentschap Zorg & Gezondheid, de opdrachthouder van de Vlaamse regering en het kabinet van Minister van Omgeving Zuhal Demir. In juni raakte bekend dat er op de woonsite te hoge PFOS-waarden werden gemeten.

  1. Terhagen krijgt rotonde en groenbuffer, meer parkeerplaatsen en veilig fietspad: “Willen hinder van industrie voor onze inwoners beperken”
    Rumst

    Terhagen krijgt rotonde en groenbuf­fer, meer parkeer­plaat­sen en veilig fietspad: “Willen hinder van industrie voor onze inwoners beperken”

    De Rumstse deelgemeente Terhagen maakt zich klaar voor een reeks grote werken. Het dorp krijgt een nieuwe rotonde, een buffer tussen de woningen en bedrijven, meer parkeerplaatsen en een veilig fietspad. “We willen de grens tussen wonen en werken duidelijker maken en de hinder van de industrie zo veel mogelijk beperken”, zegt schepen van Openbare Werken Geert Antonio (N-VA).