TISSELT De tegelfabriek in de Baeckelmansstraat
Volledig scherm
PREMIUM
TISSELT De tegelfabriek in de Baeckelmansstraat © David Legreve

Tegelfabriek deels ingestort: “Onstabiele delen worden zo snel mogelijk gesloopt”

WillebroekEen deel van de oude tegelfabriek in de Baeckelmansstraat in Tisselt (Willebroek) is ingestort en moet worden gesloopt. “Het stormweer en de stevige windvlagen van afgelopen week eisten hun tol. De situatie is te gevaarlijk geworden voor omwonenden en passanten. Gelukkig is er geen schade aan de delen met erfgoedwaarde”, zegt Gunther Hilkens van IGEMO.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Na jaren van verval en overlast: IGEMO koopt beschermde tegelfabriek Rottiers
  Willebroek

  Na jaren van verval en overlast: IGEMO koopt beschermde tegelfa­briek Rottiers

  Intercommunale IGEMO koopt tegelfabriek Rottiers in Tisselt (Willebroek), gemeente Willebroek staat borg voor het project. “Dit is fantastisch nieuws, na jaren van verval en overlast voor de buurt krijgt deze site eindelijk een nieuwe toekomst”, zegt bevoegd schepen Maaike Bradt (CD&V). Al begin 2022 worden de eerste veiligheids- en instandhoudingswerken opgestart, op termijn wordt er een woonproject gerealiseerd.