Een foto uit de oude doos: papierfabriek Denaeyer voor de sloopwerken.
Volledig scherm
Een foto uit de oude doos: papierfabriek Denaeyer voor de sloopwerken. © David Legreve

PVDA vraagt uitbreiding van PFOS-onderzoek op site Denaeyer: “Test ook ex-werknemers van voormalige fabriek”

WillebroekWillebroeks gemeenteraadslid Rudi Kennes (PVDA) pleit ervoor om ook de ex-werknemers van de voormalige papierfabriek Denaeyer te betrekken bij het PFOS-dossier. “Niet alleen de bewoners van de met PFOS-verontreinigde site lopen gevaar, ook de mensen die hier vroeger werkten”, klinkt het.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. In Willebroek moeten tuinen en opritten worden afgegraven: PFOS-waarden tien keer hoger dan in woongebied Zwijndrecht
  Play

  In Willebroek moeten tuinen en opritten worden afgegraven: PFOS-waar­den tien keer hoger dan in woongebied Zwijn­drecht

  Dat ze met een PFOS-probleem zaten, dat wisten ze al in Willebroek. Maar vanavond blijkt voor de inwoners van een tweehonderdtal huizen hoe erg hun probleem is. De PFOS-waarden zijn er zodanig hoog dat binnenkort een heel (nieuw) woongebied gesaneerd moet worden. Tuinen en opritten moeten worden afgegraven en het stof in de huizen geanalyseerd, blijkt uit informatie die onze redactie kon inkijken. “We gaan dit zo snel mogelijk opkuisen”, reageert Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA).
 3. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 1. “Mijn zoontje van 4 is om de 14 dagen ziek, dat van mijn buren ook. Is dat omdat ze maanden PFOS-grond hebben gespeeld?”: bewoners van Willebroekse wijk niet gerustgesteld door sanering
  PREMIUM
  Willebroek

  “Mijn zoontje van 4 is om de 14 dagen ziek, dat van mijn buren ook. Is dat omdat ze maanden PFOS-grond hebben gespeeld?”: bewoners van Willebroek­se wijk niet gerustge­steld door sanering

  De toplaag wordt 70 centimeter afgegraven en er komt een onderzoek naar het binnenhuisstof. Dat vernamen de bewoners van woonsite De Naeyer in Willebroek, woensdagavond tijdens een online vergadering. Ze vinden het goed dat er een grondige sanering komt van hun met PFOS vervuilde grond, maar blijven met veel vragen zitten. “Dit had ons droomhuis moeten worden. 450.000 euro, maar dat zien we nooit terug, want deze wijk zal zijn slechte naam blijven dragen.”
 2. Versneld uitgebreid bodemonderzoek in woonsite De Naeyer na PFAS-verontreiniging: “De grootste gezondheidsrisico’s voor de bewoners worden onmiddellijk weggewerkt”
  Willebroek

  Versneld uitgebreid bodemonder­zoek in woonsite De Naeyer na PFAS-verontrei­ni­ging: “De grootste gezondheidsrisico’s voor de bewoners worden onmiddel­lijk weggewerkt”

  Er zal versneld een uitgebreid bodemonderzoek plaatsvinden in de woonsite De Naeyer in Willebroek. Dat meldt gemeente Willebroek, na nauw overleg met OVAM, het Agentschap Zorg & Gezondheid, de opdrachthouder van de Vlaamse regering en het kabinet van Minister van Omgeving Zuhal Demir. In juni raakte bekend dat er op de woonsite te hoge PFOS-waarden werden gemeten.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.