De Jaarmarkt staat in het centrum van Willebroek
Volledig scherm
De Jaarmarkt staat in het centrum van Willebroek © David Legreve

Prijsveekampen en kraampjes palmen Willebroek in voor traditionele jaarmarkt

 1. Discussie rond overlast tijdens oudejaarsnacht: “Gemeentelijk vuurwerk gaat amokmakers niet tegenhouden, maar wat dan wel?”
  PREMIUM
  Willebroek

  Discussie rond overlast tijdens oudejaars­nacht: “Gemeente­lijk vuurwerk gaat amokmakers niet tegenhou­den, maar wat dan wel?”

  Op de Willebroekse gemeenteraad werd fel gediscussieerd over de vele overlastmeldingen tijdens oudejaarsnacht. Dat de politie-interventies niet altijd even vlot verliepen, bewijst een video die een groep jongeren zelf maakte. “Laat ons zelf een vuurwerk organiseren, zodat iedereen echt kan genieten”, suggereert raadslid Rudi Kennes (PvdA). Volgens zijn collega Kevin Eeraerts (onafhankelijk) is het probleem veel groter: “Men heeft geen vat meer op deze amokmakers.”
 2. Alex Goethals neemt met tegenzin afscheid van de gemeentepolitiek: “Een 65-jarige is toch nog niet oud?”
  PREMIUM
  Puurs-Sint-Amands

  Alex Goethals neemt met tegenzin afscheid van de gemeentepo­li­tiek: “Een 65-jarige is toch nog niet oud?”

  Hij blies in december 65 kaarsjes uit, amper één maand later neemt schepen van Milieu, Mobiliteit, Klimaat en Duurzaamheid Alex Goethals (CD&V) met tegenzin afscheid van de politiek. “Hoewel de CD&V-voorzitter meer 60-plussers op zijn kieslijsten wil zien, denkt de partij er in Puurs-Sint-Amands anders over”, reageert hij. “Dat is een verlies: laat ons niet alleen inzetten op verjonging, maar ook op kennis en ervaring.”