ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Parket eist celstraffen tot zes jaar tegen zeskoppige phishingbende

Een bende van zes jongeren tussen de 20 en de 26 jaar oud heeft zich donderdag moeten verantwoorden voor phishing. De zes riskeren celstraffen tussen de achttien maanden met uitstel en zes jaar effectief. De verdediging heeft de feiten deels betwist, deels geminimaliseerd.

 1. “Onveiligheidsgevoel in onze buurt wordt niet serieus genomen”: Buurt rond Papenhofpark wil dat politie proactief optreedt
  PREMIUM
  Mechelen

  “Onveilig­heids­ge­voel in onze buurt wordt niet serieus genomen”: Buurt rond Papenhof­park wil dat politie proactief optreedt

  In de buurt van het Papenhofpark maken bewoners zich zorgen om de toekomst van hun wijk. In 2021 kaartte ze bij de stad en politie het drugsgebruik, foutparkeren en de geluidshinder aan, en eerder deze maand werden ze geconfronteerd met een schietpartij. “Er moet proactief opgetreden worden, voor het helemaal te laat is”, klinkt het.
 2. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”