Een advocaat in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen.
Volledig scherm
Een advocaat in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen. © David Legreve

Ouders riskeren drie jaar cel voor ernstige mishandeling van hun vijf kinderen: “Ze werden vastgebonden en geslagen met stroomkabel”

Een 59-jarige man en zijn vrouw (34) stonden vanochtend terecht in Mechelen. Het koppel met Afrikaanse roots uit Willebroek moest zich verantwoorden voor de onmenselijke behandeling - met slagen en verwondingen - van hun kinderen of stiefkinderen. Het koppel ontkende de feiten niet helemaal, maar kaderde ze wel. 

 1. Verlichtingspaal vat vuur, brandweer krijgt brandje snel onder controle
  Willebroek

  Verlich­tings­paal vat vuur, brandweer krijgt brandje snel onder controle

  De brandweer is donderdagavond moeten uitrukken naar de August van Landeghemstraat in Willebroek. Een verlichtingspaal had er vuur gevat. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle kon vermijden dat het vuur zou overslaan naar de naastgelegen panden. Gewonden vielen er niet. Later op de avond moest de brandweer ook nog uitrukken naar het centrum van Klein-Willebroek. Daar was er wat kerstverlichting in brand gevlogen.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.