WILLEBROEK Het recyclagepark aan de Boomsesteenweg
Volledig scherm
PREMIUM
WILLEBROEK Het recyclagepark aan de Boomsesteenweg © David Legreve

Nieuwe recyclagepark pas in 2025 klaar: “Vijf jaar vertraging door vervuiling in ondergrond”

WillebroekHet nieuwe recyclagepark van afvalintercommunale IVAREM in Willebroek zal pas in 2025 de deuren kunnen openen. De aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg loopt immers vertraging op door een vervuiling in de bodem. “We moesten onze plannen aanpassen om de kostprijs te drukken”, zegt schepen Bavo Anciaux (Open Vld). “Wij blijven ondertussen sukkelen op het oude recyclagepark, zónder hulp”, kaart Willebroekenaar Dirk De Decker (80) aan.

 1. Dirk De Decker (78) verontwaardigd na bezoek aan verouderd containerpark: “Parkwachters keken toe, terwijl ik acht volle zakken op trappen sleurde”
  PREMIUM
  Willebroek

  Dirk De Decker (78) verontwaar­digd na bezoek aan verouderd container­park: “Parkwach­ters keken toe, terwijl ik acht volle zakken op trappen sleurde”

  Moedeloos en ontgoocheld, zo keerde Willebroekenaar Dirk De Decker (78) onlangs terug van het containerpark aan de Boomsesteenweg. “Het nieuwe recyclagepark, waarbij de containers in de grond zitten, laat op zich wachten. Maar op hulp van de parkwachters hoef je niet te rekenen. Ze keken toe terwijl ik acht volle zakken op de trappen sleurde.” Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) kaart het probleem aan bij IVAREM. “Een beetje meer klantvriendelijkheid moet kunnen”, vindt ook hij.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.