WILLEBROEK - Bavo Anciaux (Open VLD), Eddy Bevers (NV-A) en Maaike Bradt (CD&V) in betere tijden.
Volledig scherm
WILLEBROEK - Bavo Anciaux (Open VLD), Eddy Bevers (NV-A) en Maaike Bradt (CD&V) in betere tijden. © David Legreve

Na geruchten over gesprekken met Vooruit: CD&V-schepenen zijn bevoegdheden kwijt

WillebroekDe Willebroekse CD&V-schepenen Maaike Bradt en Murat Oner zijn tijdelijk hun bevoegdheden kwijt, na eerdere geruchten over gesprekken tussen de partij en Vooruit. “N-VA en Open Vld hebben dit eenzijdig beslist, zonder overleg of bewijs. We willen dit zo snel mogelijk uitpraten en weer aan het werk, want de Willebroekenaar heeft niets aan dit spierballengerol”, zegt Bradt.

 1. N-VA en Open Vld reageren geschokt op geruchten: “Voelen ons bedrogen door coalitiepartner, samenwerken met CD&V wordt zo héél moeilijk”
  Willebroek

  N-VA en Open Vld reageren geschokt op geruchten: “Voelen ons bedrogen door coalitie­part­ner, samenwer­ken met CD&V wordt zo héél moeilijk”

  Bij N-VA en Open VLD Willebroek wordt geschokt gereageerd op de geruchten dat coalitiepartner CD&V, samen met oppositiepartij Vooruit, al geruime tijd probeerde om een nieuwe, alternatieve coalitie te vormen in Willebroek. “We voelen ons bedrogen en zullen intern bekijken hoe het nu verder moet”, zeggen Eddy Bevers (N-VA) en Bavo Anciaux (Open Vld).
 2. Gemeenteraadslid bewijst ‘geruchten’ over gesprekken tussen Vooruit en CD&V met geluidsopname: “Ik ben geen leugenaar”
  Willebroek

  Gemeente­raads­lid bewijst ‘geruchten’ over gesprekken tussen Vooruit en CD&V met geluidsop­na­me: “Ik ben geen leugenaar”

  Met de geluidsopname van een gesprek tussen gemeenteraadslid Serkan Bozyigit (29) en een lid van het lokale Vooruit-bestuur, wil Bozyigit aantonen dat er wel degelijk gesprekken met CD&V zijn geweest. “Het doel van Vooruit en CD&V was om de macht te grijpen en N-VA en Open Vld buitenspel te zetten. In plaats van dit toe te geven, schildert men mij af als leugenaar. Dit pik ik niet.”
 3. Raadslid Vooruit stapt uit partij na ‘plan om samen met CD&V de macht te grijpen’: “Bozyigit liegt, er zijn nooit gesprekken geweest”
  PREMIUM
  Willebroek

  Raadslid Vooruit stapt uit partij na ‘plan om samen met CD&V de macht te grijpen’: “Bozyigit liegt, er zijn nooit gesprekken geweest”

  Gemeenteraadslid Serkan Bozyigit (29) stapt uit de lokale Vooruit-afdeling. “Ik ben de achterkamerpolitiek beu. Dé druppel was het plan van Vooruit om samen met CD&V de macht te grijpen en N-VA en Open Vld buitenspel te zetten.” Vooruit en CD&V ontkennen: “Er zijn nooit contacten of gesprekken geweest, het is zelfs mathematisch onmogelijk om samen een meerderheid te vormen. Bozyigit liegt.”