Willebroek Jaarmarkt
Volledig scherm
Willebroek Jaarmarkt © David Legreve

Na ‘coronapauze’ in 2020: Willebroek Jaarmarkt pakt weer uit met volledig programma

WillebroekWillebroek jaarmarkt palmt, na een jaartje overslaan door COVID-19, op maandag 25 oktober opnieuw het centrum van de Kanaalgemeente in. De kermis, marktkraampjes, veetentoonstelling, randanimatie en vuurwerk zorgen samen weer voor een overvol programma.

 1. Groene Bende maakt omgeving Sint-Pietersschool schoon
  Mechelen

  Groene Bende maakt omgeving Sint-Pieters­school schoon

  De schoolomgeving van de Sint-Pietersschool in de Mechelse wijk Nekkerspoel is weer spic en span. Een ‘Groene Bende’ leerlingen trok gewapend met vuilzak en grijpstok op pad in de Grote Nieuwedijkstraat en omgeving om alle rommel op te ruimen. De zwerfvuilactie kaderde in de Europese Week van de afvalvermindering, die dit jaar in het teken stond van wegwerpplastic. Eerder op de week bedachten leerkrachten en leerlingen een sensibiliseringscampagne om herbruikbare brooddozen te promoten.
 2. AZ Rivierenland past bezoekregeling aan: één bezoeker per dag per patiënt, kinderen niet meer welkom
  Bornem, Rumst, Willebroek

  AZ Rivieren­land past bezoekrege­ling aan: één bezoeker per dag per patiënt, kinderen niet meer welkom

  Het AZ Rivierenland, met campussen in Bornem, Rumst en Willebroek, past de bezoekregeling aan vanaf maandag 29 november. “We laten nog maar één bezoeker per patiënt per dag toe, kinderen zijn niet meer welkom. Het aantal COVID-opnamen stijgt elke dag sterk, we moeten samen ons gezond verstand gebruiken”, zegt communicatieverantwoordelijke Sofie Vermeulen.
 3. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.