Thierry Serrien (Groen Willebroek).
Volledig scherm
PREMIUM
Thierry Serrien (Groen Willebroek). © rv

N-VA en Open Vld praten met Groen over nieuwe meerderheid: “Willen nog deze maand knoop doorhakken”

WillebroekN-VA en Open Vld onderhandelen met Groen over een nieuwe meerderheid in Willebroek. Beide partijen willen niet verder besturen met CD&V, na geruchten over gesprekken tussen de christendemocraten en Vooruit. “Ook wij hadden deze combinatie niet verwacht, maar we moeten wel iéts doen om Willebroek weer een volwaardig bestuur te geven”, zegt Thierry Serrien (Groen).

 1. Spaanse fietsendief die 13 fietsen, een step en fietscomputer stal in Mechelen opgepakt tijdens controle: “Hij toonde bijzonder veel interesse in gestalde fietsen”
  Mechelen

  Spaanse fietsen­dief die 13 fietsen, een step en fietscompu­ter stal in Mechelen opgepakt tijdens controle: “Hij toonde bijzonder veel interesse in gestalde fietsen”

  Een 37-jarige Spanjaard zit momenteel in de cel voor het plegen van 13 fietsdiefstallen en de diefstal van een fietscomputer en elektrische step in Mechelen. De politie van Mechelen-Willebroek kon hem op donderdag 13 januari onderscheppen in de Stationsstraat. De diefstallen werden gepleegd van april tot december 2021.
 1. Raadslid Vooruit stapt uit partij na ‘plan om samen met CD&V de macht te grijpen’: “Bozyigit liegt, er zijn nooit gesprekken geweest”
  PREMIUM
  Willebroek

  Raadslid Vooruit stapt uit partij na ‘plan om samen met CD&V de macht te grijpen’: “Bozyigit liegt, er zijn nooit gesprekken geweest”

  Gemeenteraadslid Serkan Bozyigit (29) stapt uit de lokale Vooruit-afdeling. “Ik ben de achterkamerpolitiek beu. Dé druppel was het plan van Vooruit om samen met CD&V de macht te grijpen en N-VA en Open Vld buitenspel te zetten.” Vooruit en CD&V ontkennen: “Er zijn nooit contacten of gesprekken geweest, het is zelfs mathematisch onmogelijk om samen een meerderheid te vormen. Bozyigit liegt.”
 2. Gemeenteraadslid bewijst ‘geruchten’ over gesprekken tussen Vooruit en CD&V met geluidsopname: “Ik ben geen leugenaar”
  Willebroek

  Gemeente­raads­lid bewijst ‘geruchten’ over gesprekken tussen Vooruit en CD&V met geluidsop­na­me: “Ik ben geen leugenaar”

  Met de geluidsopname van een gesprek tussen gemeenteraadslid Serkan Bozyigit (29) en een lid van het lokale Vooruit-bestuur, wil Bozyigit aantonen dat er wel degelijk gesprekken met CD&V zijn geweest. “Het doel van Vooruit en CD&V was om de macht te grijpen en N-VA en Open Vld buitenspel te zetten. In plaats van dit toe te geven, schildert men mij af als leugenaar. Dit pik ik niet.”