Leerlingen atheneum laden gsm’s op met eigen ontworpen zonnepaneel; met Stijn De Maeyer en Jeroen Vervaecke uit de richting elektrische installaties.
Volledig scherm
Leerlingen atheneum laden gsm’s op met eigen ontworpen zonnepaneel; met Stijn De Maeyer en Jeroen Vervaecke uit de richting elektrische installaties. © GO! atheneum Willebroek

Leerlingen atheneum laden gsm’s op met zelf ontworpen zonnepaneel

WillebroekScholieren van het GO! atheneum Willebroek kunnen voortaan hun gsm’s opladen met groene energie opgewerkt door een innovatief project van medeleerlingen.

 1. Stad stelt ‘14 werven’ voor: 2022 wordt jaar van de jeugd
  Mechelen

  Stad stelt ‘14 werven’ voor: 2022 wordt jaar van de jeugd

  Mechelen roept 2022 uit tot het ‘Jaar van de jeugd’. Het stadsbestuur wil zo de leeftijdsgroep die het tijdens de coronapandemie het zwaarst heeft gehad een hart onder de riem steken. Elke Mechelse jeugdverenging zal eenmaal gratis gebruik kunnen maken van fuifzalen De Loods of De Club en er komen ‘happy mood zones’. Daarnaast wordt ingezet op mentaal welzijn. Het ‘Jaar van de jeugd’ is een van de ‘veertien werven’ voor de resterende bestuursperiode.
 2. WeTravel2 ontwikkelt citytrips zonder drempels: “Mensen met beperking hebben evenveel recht op vakantie”
  Play
  Mechelen/Heist-op-den-Berg

  WeTravel2 ontwikkelt citytrips zonder drempels: “Mensen met beperking hebben evenveel recht op vakantie”

  Organisator van toegankelijke reizen WeTravel2, stad Mechelen en de lokale horeca hebben de handen in elkaar geslagen om van de Dijlestad een plek zonder drempels te maken. Het toeristisch aanbod werd volledig gescreend om op die manier een aanbod op maat te kunnen ontwikkelen voor personen met een beperking. Ambitie is het pilootproject uit te dragen naar andere steden.