De zonnepanelen worden geplaatst op het dak van de kringloopwinkel in Willebroek.
Volledig scherm
De zonnepanelen worden geplaatst op het dak van de kringloopwinkel in Willebroek. © Marc Aerts

Kringloopwinkel krijgt 35 ‘tweedehands’ zonnepanelen van Eneco: “Schenken ze liever weg dan ongebruikt te laten liggen”

WillebroekDe kringloopwinkel in Willebroek verkoopt niet alleen tweedehands spullen, maar heeft er nu ook op het eigen dak liggen. Energieproducent Eneco schenkt immers 35 zonnepanelen, afkomstig van het hoofdkantoor in Mechelen. “Wij konden deze installatie zelf niet meer gebruiken, en dat vonden we zonde”, zegt CEO van Eneco België Jean-Jacques Delmée.

 1. Actiecomité verzet zich tegen verbreding buurtweg: “Staan geen tuin af voor bouw garages”
  PREMIUM
  Ruisbroek

  Actieco­mité verzet zich tegen verbreding buurtweg: “Staan geen tuin af voor bouw garages”

  Buurtbewoners van het Mechelswegje in Ruisbroek hebben dit weekend actie gevoerd voor het behoud van de trage verbinding als voetweg. De gemeente wil deze deels verbreden zodat bewoners van vooral de Sint-Katharinastraat de mogelijkheid krijgen voor een garage achteraan hun woning. “We hebben begrip voor de parkeerproblematiek, maar moeten wij daar de dupe van zijn?”, klinkt het verontwaardigd bij actiecomité Red ons traag wegje.
 2. Bijzondere samenwerking tussen dierenartspraktijk en kattentrimmer: “Unieke totaalverzorging op maat voor elke kat”
  Bornem

  Bijzondere samenwer­king tussen dierenarts­prak­tijk en kattentrim­mer: “Unieke totaalver­zor­ging op maat voor elke kat”

  Een totaalverzorging voor katten aanbieden op élk vlak, dat is het doel van dierenartsenpraktijk Cuvelier in Bornem. Met een nieuwe samenwerking met vachtvriendelijke trimmer Sarah Andries is er weer meer mogelijk. “Klanten kunnen hier terecht voor verzorging, vaccinatie, osteopathie, acupunctuur… Onze eigen automaat voor voeding en medicatie maakt het plaatje compleet.”
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?