Yani Stevenheydens is gepassioneerd door karting.
Volledig scherm
Yani Stevenheydens is gepassioneerd door karting. © David Legreve

Karttalent van 13 jaar bouwt volop aan carrière op racecircuit: “Mijn doel? Volgend jaar op WK-podium”

Hij is amper 13 jaar oud, maar scheurt al regelmatig tegen 120 kilometer per uur over de weg. Niet in een gewone wagen, maar in een racekart, want karting is sinds 5 jaar dé grote passie van Yani Stevenheydens uit Tisselt (Willebroek). Net reed hij het WK in Le Mans in Frankrijk. “Ik droom van een carrière op het racecircuit. Volgend jaar wil ik op het WK-podium staan.”

0 reacties

 1. Kinderarmoede in Boom daalt opnieuw lichtjes, maar blijft torenhoog: “We botsen dagelijks op de grenzen van onze mogelijkheden”
  PREMIUM
  Boom

  Kinderar­moe­de in Boom daalt opnieuw lichtjes, maar blijft torenhoog: “We botsen dagelijks op de grenzen van onze mogelijkhe­den”

  Het aantal Boomse kinderen dat opgroeit in kansarmoede is vorig jaar opnieuw lichtjes gedaald. Dat blijkt uit de jaarlijkse kinderarmoedecijfers die Kind en Gezin vrijdag bekendmaakte. “Dit is een hart onder de riem voor iedereen die lokaal rond kinderarmoede werkt”, zegt schepen van Sociale Zaken Inge De Ridder (N-VA). “Maar het cijfer is én blijft te hoog.”
 2. Feestpaleis voldoet niet aan veiligheidsnormen en moet (tijdelijk?) deuren sluiten
  PREMIUM
  Boom

  Feestpa­leis voldoet niet aan veilig­heids­nor­men en moet (tijdelijk?) deuren sluiten

  Het Feestpaleis moet al dan niet tijdelijk de deuren sluiten. Uit een inspectie van de brandweerzone Rivierenland blijkt dat het gebouw, dat in eigendom is van de gemeente Boom, niet helemaal brandveilig is. De sluiting is een streep door de rekening van verschillende verenigingen die van de locatie gebruik maken om te repeteren of te vergaderen. “Dit is vervelend, maar we sluiten geen compromis op het vlak van veiligheid”, aldus burgemeester Jeroen Baert (N-VA). Het is de tweede opdoffer voor de Bomenaar in een paar dagen tijd: woensdag raakte bekend dat ook mogelijk het zwembad definitief moet sluiten.