Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © David Legreve

Jonge pedojagers riskeren 2 jaar cel: “Na het bekijken van filmpjes op YouTube wilden ze het ook eens proberen. Voor de kick”

TisseltVijf jongeren uit Klein-Brabant en Willebroek moesten zich woensdag voor de rechter verantwoorden voor pedobashing. Nadat ze zich op sociale media hadden voorgedaan als een minderjarig meisje en hadden afgesproken met een jongeman (19) uit Edegem, vielen ze hem eens in de val gelokt onmiddellijk aan. De tiener werd geslagen, bestolen en pas na een half uur vrijgelaten. “Toen ik de beelden van de vermoorde David uit Beveren zag, dacht ik meteen aan deze zaak. Want dit had even erg kunnen aflopen”, zei de advocaat van de tiener op zitting.

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw