Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Inbreker druipt af zonder buit

 1. Jongeren annuleren wandeling voor recht op veilig fuiven: “Worden compleet genegeerd door gemeentebestuur”

  Jongeren annuleren wandeling voor recht op veilig fuiven: “Worden compleet genegeerd door gemeentebe­stuur”

  De Willebroekse vrienden Senne Eeraerts (17) en Stijn Huybrechts (23) annuleren hun wandeling voor ‘het recht op veilig fuiven’, nu dinsdag 24 mei. “We werden compleet genegeerd door het Willebroekse bestuur, tot onze limiet om alles organisatorisch geregeld te krijgen verstreken was.” Volgens burgemeester Eddy Bevers (N-VA) was de termijn om alles rond te krijgen wel érg nipt.
 2. Verkeerslichten tijdens werken op Tervuursesteenweg
  Mechelen/Zemst

  Verkeers­lich­ten tijdens werken op Tervuurse­steen­weg

  Van 30 mei tot en met 30 juni moet het verkeer rekening houden met wegwerkzaamheden ter hoogte van het kruispunt van Tervuursesteenweg en Muizenstraat op de grens van Mechelen en Hofstade. Dat meldt de stad. Gedurende die maand worden aansluitingen gemaakt op de riolering. Voetgangers en fietsers behouden doorgang, gemotoriseerd verkeer moet over een rijstrook; er komen tijdelijke verkeerslichten. De Lijn volgt een omleiding.
 1. Cultuurcentrum trekt lessen uit corona: gespreide ticketverkoop en witruimte voor last-minute kansen
  Mechelen

  Cultuurcen­trum trekt lessen uit corona: gespreide ticketver­koop en witruimte voor last-minute kansen

  De seizoensbrochure 2022-2023 van Cultuurcentrum Mechelen (CCM) ziet er mager uit. Letterlijk, maar ook inhoudelijk. Het kiest immers voor een nieuwe aanpak met een meer gespreide ticketverkoop en de nodige witruimte voor last-minute kansen. “We hebben geleerd uit corona”, zegt cultuurschepen Björn Siffer. Het programma is daarom niet minder boeiend. De ambitie: na de pandemiedip opnieuw opklimmen naar 30.000 bezoekers.
 2. Leerlingen Het Zonnehuis kopen kookvuurtjes voor Oekraïense vluchtelingen in Mechelen
  Mechelen

  Leerlingen Het Zonnehuis kopen kookvuur­tjes voor Oekraïense vluchtelin­gen in Mechelen

  De leerlingen van GO! Freinetschool Het Zonnehuis in Mechelen verkochten 120 plantenstekjes ten voordele van vluchtelingen uit Oekraïne. Met het ingezamelde geld kochten ze zeven elektrische kookplaten voor de vluchtelingen die in Mechelen verblijven. “De leerlingen ontvingen van een grootouder reuzegrote planten met veel stekken. Ze maakten er 120 kleinere plantjes van, klaar om te verkopen. Ze verkochten de plantjes aan ouders en grootouders, na school aan de schoolpoort en ook op de opendeurdag. De leerlingen kochten met het ingezamelde geld zeven elektrische kookplaten en gaven die aan de vluchtelingen in Hotel Montreal. De leerlingen van de derde graad van juf Hilke werkten samen met de oudste kleuters van juf Martine en stagiaire Susan aan het project”, deelt de school mee.