Slachtoffer Maria Van Den Broeck (77).
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer Maria Van Den Broeck (77). © VTM

Het mysterie van Tisselt: wie heeft ‘ons moeke’ vermoord? En waarom liet de dader haar portefeuille liggen, maar nam hij wel een lamp en een tv-decoder mee?

Op het eerste gezicht leek het een stom ongeval. “Een ongelukkige val”, dacht de politie afgelopen zomer, toen Maria Van den Broeck (77) hevig bloedend werd aangetroffen in haar woonkamer in Tisselt (Willebroek). Vandaag weten ze beter. De gepensioneerde bankdirectrice werd thuis aangerand en geslagen, en stierf een maand later in het ziekenhuis. In het VTM-opsporingsprogramma ‘Faroek’ doen haar kinderen en kleinkinderen vanavond een ultieme oproep naar getuigen. Wie heeft ‘ons moeke’ vermoord? En waarom liet de dader haar portefeuille liggen, maar nam hij wel een lamp en een tv-decoder mee?

5 reacties

 • Marcus Vadis

  1 jaar geleden
  De moordenaar dacht dat de lamp een camera was en de modem de opslag van de beelden. We kunnen al uitsluiten dat die erg slim is, eerder totaal achterlijk.
 • Nico Herbots

  1 jaar geleden
  Een spot en een modem gepikt omdat de dader vermoedelijk dacht dat het een camera en harde schijf waren? Slim is de dader duidelijk niet. Lijkt me dat hij dan ook wel dna zal hebben achtergelaten. Ik hoop dat ze hem snel pakken, eerder heeft de familie geen rust.
 • Laurens Stevens

  1 jaar geleden
  Moordwapens, of de bedoeling het op een roofmoord te laten lijken?
 • Brigitte De Baere

  1 jaar geleden
  Heel veel sterkte aan de nabestaanden. Misschien zijn dat de moordwapens ?
 • Dimitri Zotte

  1 jaar geleden
  Als digirecorder meehelpen kan dan de telecom zoals telenet of orange of belgacom nakijken waar die nu bevind als ze aangesloten is op internet en zo weet je waar de dader is
 1. Leerlingen Het Zonnehuis kopen kookvuurtjes voor Oekraïense vluchtelingen in Mechelen
  Mechelen

  Leerlingen Het Zonnehuis kopen kookvuur­tjes voor Oekraïense vluchtelin­gen in Mechelen

  De leerlingen van GO! Freinetschool Het Zonnehuis in Mechelen verkochten 120 plantenstekjes ten voordele van vluchtelingen uit Oekraïne. Met het ingezamelde geld kochten ze zeven elektrische kookplaten voor de vluchtelingen die in Mechelen verblijven. “De leerlingen ontvingen van een grootouder reuzegrote planten met veel stekken. Ze maakten er 120 kleinere plantjes van, klaar om te verkopen. Ze verkochten de plantjes aan ouders en grootouders, na school aan de schoolpoort en ook op de opendeurdag. De leerlingen kochten met het ingezamelde geld zeven elektrische kookplaten en gaven die aan de vluchtelingen in Hotel Montreal. De leerlingen van de derde graad van juf Hilke werkten samen met de oudste kleuters van juf Martine en stagiaire Susan aan het project”, deelt de school mee.
 1. Jongeren annuleren wandeling voor recht op veilig fuiven: “Worden compleet genegeerd door gemeentebestuur”

  Jongeren annuleren wandeling voor recht op veilig fuiven: “Worden compleet genegeerd door gemeentebe­stuur”

  De Willebroekse vrienden Senne Eeraerts (17) en Stijn Huybrechts (23) annuleren hun wandeling voor ‘het recht op veilig fuiven’, nu dinsdag 24 mei. “We werden compleet genegeerd door het Willebroekse bestuur, tot onze limiet om alles organisatorisch geregeld te krijgen verstreken was.” Volgens burgemeester Eddy Bevers (N-VA) was de termijn om alles rond te krijgen wel érg nipt.