WILLEBROEK en Radio Rivierenland zetten samen lokaal talent in de kijker tijdens de "Week vd Belgische Muziek”. Marc Van Praet, Maaike Bradt en Lisa Podevijn in de studio van de lokale radiozender
Volledig scherm
WILLEBROEK en Radio Rivierenland zetten samen lokaal talent in de kijker tijdens de "Week vd Belgische Muziek”. Marc Van Praet, Maaike Bradt en Lisa Podevijn in de studio van de lokale radiozender © David Legreve

Gezocht: Willebroeks talent voor ‘Week van de Belgische Muziek’

WillebroekDe gemeente Willebroek en Radio Rivierenland gaan samen op zoek naar muzikaal talent uit de Kanaalgemeente. “We konden deze mensen het voorbije jaar geen podium aanbieden, en nemen daarom dit coronaproof initiatief. Iedereen die wil, mag van zich laten horen”, zegt cultuurschepen Maaike Bradt (CD&V).

 1. Naar de roots van ziekenhuissite Sint-Maarten: de wonderlijke geschiedenis van Désiré Peeters
  PREMIUM
  Mechelen

  Naar de roots van ziekenhuis­si­te Sint-Maar­ten: de wonderlij­ke geschiede­nis van Désiré Peeters

  Op de plek van de nieuwe woonbuurt Maarten in Mechelen was meer dan honderd jaar een ziekenhuis gevestigd. Die geschiedenis komt terug in de naamgeving. De projectontwikkelaar vernoemt verschillende gebouwen naar oprichter Désiré Peeters en zijn familie. Maar wie was deze man, die Mechelen naast een hospitaal ook de eerste ziekenwagen schonk? Een wonderlijke geschiedenis.
 2. Mechelse rechter André Van Praet (68) gaat met pensioen: “Als rechter mag je vooral niet vergeten dat je met een méns bezig bent”
  PREMIUM
  Mechelen

  Mechelse rechter André Van Praet (68) gaat met pensioen: “Als rechter mag je vooral niet vergeten dat je met een méns bezig bent”

  Na een carrière van 43 jaar, waarvan 30 jaar als rechter in Mechelen, hing rechter André Van Praet vrijdag na zijn laatste zitting als voorzitter van de raadkamer, zijn toga definitief aan de haak. “Soms bekruipt me wel eens de gedachte wat ik nu ga doen, maar al snel realiseer ik me dan: ‘Dat zien we dan wel’. Ik leef met de dag”, zegt Van Praet. “Angst is altijd een slechte raadgever geweest.”
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica