Serkan Bozyigit
Volledig scherm
Serkan Bozyigit © David Legreve

Gemeenteraadslid bewijst ‘geruchten’ over gesprekken tussen Vooruit en CD&V met geluidsopname: “Ik ben geen leugenaar”

WillebroekMet de geluidsopname van een gesprek tussen gemeenteraadslid Serkan Bozyigit (29) en een lid van het lokale Vooruit-bestuur, wil Bozyigit aantonen dat er wel degelijk gesprekken met CD&V zijn geweest. “Het doel van Vooruit en CD&V was om de macht te grijpen en N-VA en Open Vld buitenspel te zetten. In plaats van dit toe te geven, schildert men mij af als leugenaar. Dit pik ik niet.”

 1. Raadslid Vooruit stapt uit partij na ‘plan om samen met CD&V de macht te grijpen’: “Bozyigit liegt, er zijn nooit gesprekken geweest”
  PREMIUM
  Willebroek

  Raadslid Vooruit stapt uit partij na ‘plan om samen met CD&V de macht te grijpen’: “Bozyigit liegt, er zijn nooit gesprekken geweest”

  Gemeenteraadslid Serkan Bozyigit (29) stapt uit de lokale Vooruit-afdeling. “Ik ben de achterkamerpolitiek beu. Dé druppel was het plan van Vooruit om samen met CD&V de macht te grijpen en N-VA en Open Vld buitenspel te zetten.” Vooruit en CD&V ontkennen: “Er zijn nooit contacten of gesprekken geweest, het is zelfs mathematisch onmogelijk om samen een meerderheid te vormen. Bozyigit liegt.”
 2. N-VA en Open Vld reageren geschokt op geruchten: “Voelen ons bedrogen door coalitiepartner, samenwerken met CD&V wordt zo héél moeilijk”
  Willebroek

  N-VA en Open Vld reageren geschokt op geruchten: “Voelen ons bedrogen door coalitie­part­ner, samenwer­ken met CD&V wordt zo héél moeilijk”

  Bij N-VA en Open VLD Willebroek wordt geschokt gereageerd op de geruchten dat coalitiepartner CD&V, samen met oppositiepartij Vooruit, al geruime tijd probeerde om een nieuwe, alternatieve coalitie te vormen in Willebroek. “We voelen ons bedrogen en zullen intern bekijken hoe het nu verder moet”, zeggen Eddy Bevers (N-VA) en Bavo Anciaux (Open Vld).
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Politie controleert 21 personen in kader van overlast: “Geseinde man opgepakt en opgesloten in gevangenis”
  Willebroek

  Politie contro­leert 21 personen in kader van overlast: “Geseinde man opgepakt en opgesloten in gevangenis”

  Bij een politieactie van de lokale politie Mechelen-Willebroek zijn in het centrum van Willebroek afgelopen donderdagnamiddag 21 personen gecontroleerd. De actie had vooral oog op algemene overlast. “Zoals onder meer lawaai, hangjongeren en drugsproblematiek”, luidt het bij de politie. Bij 5 jongeren werd er een hoeveelheid drugs aangetroffen. Deze werd ook meteen in beslag genomen. Verder werden er nog 3 geseinden opgemerkt. “Twee van hen stonden geseind in het kader van een gerechtelijk onderzoek”, besluit de politie. “Eén van hen stond geseind met een bevel tot gevangenneming en werd overgebracht naar de gevangenis.“
 3. Aankoop woningen zorgt voor verdeeldheid binnen meerderheid, CD&V sust: “In elk goed huwelijk kunnen partners van mening verschillen”
  Willebroek

  Aankoop woningen zorgt voor verdeeld­heid binnen meerder­heid, CD&V sust: “In elk goed huwelijk kunnen partners van mening verschil­len”

  Het voorstel tot aankoop van drie woningen aan de Groene Laan in Willebroek zorgt voor onenigheid binnen de meerderheid. Volgens N-VA en Open Vld past de aankoop in het geplande centrumproject, CD&V stemde echter samen met de oppositie tegen. “Er is nog geen concreet plan, wij willen deze gronden niet aankopen zonder doel. Dit verandert echter niets aan de verder standvastige coalitie in Willebroek”, zeggen schepen Maaike Bradt en fractieleider Gert Boey (CD&V).
 4. Staat ‘goed huwelijk’ tussen CD&V en N-VA toch op de helling? “Op deze manier doorgaan tot 2024 is geen optie”
  Willebroek

  Staat ‘goed huwelijk’ tussen CD&V en N-VA toch op de helling? “Op deze manier doorgaan tot 2024 is geen optie”

  “Een goed huwelijk, waarbij partners soms van mening verschillen”, zo omschreef CD&V Willebroek de ‘verder standvastige coalitie’ met N-VA en Open Vld nadat de christendemocraten tegen de aankoop van drie woningen stemden. N-VA denkt daar duidelijk anders over: “Dit moet uitgeklaard worden, want op deze manier verder samenwerken tot 2024 is niet aan de orde.”