FOTOREEKS Willebroekenaars feesten erop los, politie blikt tevreden terug op ‘rustige’ Kanaalfeesten

WillebroekWillebroek heeft, ondanks het minder goede weer, een stevige zestiende editie van de Kanaalfeesten achter de rug. De lokale politie Mechelen-Willebroek hield het hele weekend lang een oogje in het zeil, om zeker na de overlast van de voorbije weken problemen te vermijden.

 1. REPORTAGE. Naar het beruchte Schoolwegje in Willebroek, waar een samenscholingsverbod geldt: “Wij, gewone burgers, moeten onze plek opeisen”
  PREMIUM
  Willebroek

  REPORTAGE. Naar het beruchte Schoolweg­je in Willebroek, waar een samenscho­lings­ver­bod geldt: “Wij, gewone burgers, moeten onze plek opeisen”

  Tien dagen is het samenscholingsverbod voor het Schoolwegje in Willebroek, berucht omwille van zijn vandalisme en vechtpartijen, intussen van kracht. Merken de vaak angstige buurtbewoners al beterschap? En wat is volgens hen dé oplossing op lange termijn? “Straf de daders strenger én betrek er hun ouders bij", zegt Flora De Lange (76), terwijl ze onvervaard en met fikse tred door het steegje stapt.
 2. Willebroek voert samenscholingsverbod in voor ‘harde kern’ van 24 probleemjongeren: “Onze jongeren moeten weer veilig kunnen fuiven”
  PREMIUM
  Willebroek

  Willebroek voert samenscho­lings­ver­bod in voor ‘harde kern’ van 24 probleem­jon­ge­ren: “Onze jongeren moeten weer veilig kunnen fuiven”

  Met onder andere de invoering van een samenscholingsverbod in het ‘Schoolwegje’, willen de gemeente Willebroek en de lokale politie Mechelen-Willebroek de rust in de Kanaalgemeente doen wederkeren. “De voorbije weken waren er weer té veel incidenten, we grijpen in met een reeks maatregelen en volgen een groep jongeren van heel dichtbij op”, zegt burgemeester Eddy Bevers (N-VA).
 1. Willebroek schakelt bewakingsfirma in tegen overlast in centrum: “Aantal beschikbare agenten bij lokale politie ligt deze zomer onder druk”
  PREMIUM
  Willebroek

  Willebroek schakelt bewakings­fir­ma in tegen overlast in centrum: “Aantal beschikba­re agenten bij lokale politie ligt deze zomer onder druk”

  De gemeente Willebroek wil een private bewakingsfirma inschakelen om tijdens de zomermaanden een oogje in het zeil te houden in het centrum. “We voelen dat ook elders in onze politiezone de drukte al toeneemt, bovenop de verschillende geplande festiviteiten. Dit heeft invloed op de beschikbare capaciteit van politie Mechelen-Willebroek”, zegt burgemeester Eddy Bevers (N-VA).