Fotografe Irina Huyghe, artiestennaam Ivy Cavana, stelt tentoon in Plazarama te Willebroek
Volledig scherm
Fotografe Irina Huyghe, artiestennaam Ivy Cavana, stelt tentoon in Plazarama te Willebroek © David Legreve

Fotografe Ivy Cavana toont 'Moments of life’ in Plazarama

‘Moments of life’, zo heet de tentoonstelling van fotografe Ivy Cavana in Seniorplaza in Willebroek. Cavana is de artiestennaam van de Willebroekse fotografe Irina Huyghe, die zich verder ook creatief uit met muziek als schrijfster en zangeres.

 1. sp.a zamelt winterjassen in voor kinderen: “Armoede onaanvaardbaar gestegen”
  Mechelen

  sp.a zamelt winterjas­sen in voor kinderen: “Armoede onaanvaard­baar gestegen”

  sp.a Mechelen vraagt naar aanleiding van de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede aandacht voor de kinderarmoede in de stad. Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 14,8% van de 0- tot 3-jarigen opgroeit in een kansarme gezin. Net als in de meeste Vlaamse gemeenten gaat het de verkeerde kant uit. “Mechelen tekent al enkele jaren stijgende cijfers op: in 2015 ging het nog om 11,8% van de Mechelse kinderen. Dit is een onaanvaardbare en ronduit alarmerende evolutie voor een welvarende regio als de onze”, stelt Sophie Bollen.
 1. ‘Verboden’ protestmars in Puurs verloopt rustig: “Wij nodigden extreme groepen niet uit”
  Puurs-Sint-Amands

  ‘Verboden’ protest­mars in Puurs verloopt rustig: “Wij nodigden extreme groepen niet uit”

  Zeker 250 manifestanten zakten zondagmiddag af naar Puurs-Sint-Amands, om actie te voeren en hun ongenoegen te uiten over een geval van zinloos geweld, exact een week geleden. Burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) trok zaterdag nochtans de toelating voor de betoging in,omdat er extreme groepen werden verwacht. “Wij nodigden hen niet uit, onze focus ligt op pesten en zinloos geweld”, aldus de organisatie.