Vrijwilligers zijn druk in de weer om de tent op te zetten.
Volledig scherm
Vrijwilligers zijn druk in de weer om de tent op te zetten. © Marc Aertrs

FC Blaasveld viert 50ste verjaardag met feestweekend

BLAASVELDVoetbalclub FC Blaasveld blaast dit jaar 50 kaarsjes uit en viert dat gouden jubileum met een feestweekend op 1, 2 en 3 juni. Op de agenda: optredens van enkele grote artiesten én een wedstrijd tegen acteurs uit 'Thuis'.

 1. Wim Jorissen krijgt portret van vader en VU-oprichter cadeau: “Wist niet eens dat het bestond!”
  PREMIUM
  Mechelen

  Wim Jorissen krijgt portret van vader en VU-oprichter cadeau: “Wist niet eens dat het bestond!”

  “Kijk die ogen! Het zijn precies de ogen van een levende persoon. En met die vriendelijke blik herinner ik hem mij ook.” Wim Jorissen (61) spreekt vol lof over een prachtig portret van zijn bekende vader dat hij zopas kreeg van een bevriende advocaat. Het werd gemaakt in opdracht van de Volksunie (VU) zo’n veertig jaar geleden, maar de zoon wist niet af van het bestaan. Tot nu. Het kreeg een ereplek. “Papa was altijd mijn grote voorbeeld, al heb ook ik daar een prijs voor moeten betalen.”
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo