Volledig scherm
© David Legreve

Duo schuldig aan inbraken in bestelwagens

WillebroekTwee mannen zijn door de rechtbank in Mechelen schuldig bevonden aan het inbreken in bestelwagen. Ze gingen er telkens vandoor met werkmateriaal. De feiten dateren van oktober 2019. Toen werd hun voertuig klemgereden. 

 1. Herdenkingsplek voor in 2003 overleden Bart (17) moet wijken voor werken, maar krijgt eind 2022 nieuwe locatie
  PREMIUM
  Kapelle-op-den-Bos

  Herden­kings­plek voor in 2003 overleden Bart (17) moet wijken voor werken, maar krijgt eind 2022 nieuwe locatie

  Wie de voorbije dagen door de Molenstraat in Kapelle-op-den-Bos reed, zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat het SAVE-bord voor de in 2003 verongelukte Bart Kerremans – toen 17 jaar oud – verdwenen is. Nu blijkt dat het door de ouders zelf weggehaald werd met het oog op werken in de Molenstraat. Eind 2022 verhuist de herdenkingsplek naar de overkant van de straat. Ook de door de scouts geplante eik wordt verplaatst, al zal dat een huzarenstuk worden.
 2. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
  PREMIUM
  Wuustwezel/Brasschaat

  Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

  Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
 3. Sjabi biedt STEM-lessen aan voor basisscholen: “Kinderen spelenderwijs laten kennismaken met wereld van technologie”
  Puurs-Sint-Amands

  Sjabi biedt STEM-les­sen aan voor basisscho­len: “Kinderen spelender­wijs laten kennisma­ken met wereld van technolo­gie”

  Het Sint-Jan Berchmansinstituut (Sjabi) in Puurs-Sint-Amands biedt voortaan ook STEM-lessen aan voor basisscholen in de buurt. “Met een reeks LEGO-sets wakkeren we de interesse voor technologie ook aan bij kinderen uit de kleuter- en lagere school. Op dit moment nemen al 1372 leerlingen deel”, zeggen Aline De Decker en Gert-Jan De Caluwé van Sjabi Secundair.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis