Het logistieke bedrijf Distrilog wil hier graag uitbreiden.
Volledig scherm
Het logistieke bedrijf Distrilog wil hier graag uitbreiden. © Marc Aerts

Buurt protesteert tegen uitbreidingsplannen van logistiek bedrijf: “Bosgebied moet verdwijnen voor nóg meer vrachtwagens en beton”

WillebroekDe buurtbewoners van Distrilog in Willebroek protesteren tegen de uitbreidingsplannen van het logistieke bedrijf. “De bufferzone achter onze woningen zou moeten wijken voor beton en vrachtwagens. Hier hoort een bos, niet nóg meer industrie”, klinkt het. Met 60 bezwaarschriften wil de buurt de overheid nu overtuigen.

  1. Ursulinen kleurt paars als steun voor LGBTQIA-jongeren: “Mocht ik met hakken toekomen, er zou nogal commentaar komen. Dat doe ik dus niet”
    PREMIUM
    Mechelen

    Ursulinen kleurt paars als steun voor LG­BTQIA-jongeren: “Mocht ik met hakken toekomen, er zou nogal commentaar komen. Dat doe ik dus niet”

    Ursulinen Mechelen kleurde dinsdag paars naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie. De steun van zijn medeleerlingen betekende veel voor onder meer Yarni (16), een van de LGBTQIA-jongeren op de school. “Het is nog niet zo bespreekbaar als het zou moeten zijn”, leerde hij uit pijnlijke ondervinding. Al werd grote vooruitgang geboekt.