De boot kapseisde vrijdagavond. Drie inzittenden moesten door de brandweer worden gered. De boot werd nadien naar het Zennegat in Mechelen gesleept zodat hij kon worden getakeld.
Volledig scherm
De boot kapseisde vrijdagavond. Drie inzittenden moesten door de brandweer worden gered. De boot werd nadien naar het Zennegat in Mechelen gesleept zodat hij kon worden getakeld. © Marc Aerts


Boot kapseist op Rupel, brandweer moet drie inzittenden uit water redden

HeindonkOp de Rupel in Heindonk bij Willebroek is vrijdag in de late namiddag ter hoogte van de blauwe fietsers- en voetgangersbrug een boot gekapseisd. De inzittenden, een vader, moeder en hun meerderjarige dochter kwamen terecht in het water.

  1. Buurtbewoners van de ‘Golfkes’ hebben het gehad met overlast door hangjongeren: “Bromfietser reed bewust ons hondje dood”
    PREMIUM
    Boom

    Buurtbewo­ners van de ‘Golfkes’ hebben het gehad met overlast door hangjonge­ren: “Bromfiet­ser reed bewust ons hondje dood”

    De omgeving van het woonblok de ‘Golfkes’, aan de Kruiskenslei, wordt al enkele jaren geteisterd door overlast van hangjongeren. Groepjes tieners en twintigers troepen er na zonsondergang samen om rond te racen, drugs te dealen en auto’s te verhandelen en laten er vaak een heleboel zwerfvuil achter. Een van hen reed onlangs zelfs met zijn scooter over een hondje van een van de buurtbewoners. “Waarom doet iemand nu zoiets?” getuigt zij. “Marieke was de braafheid zelve. Ze deed geen vlieg kwaad.” De politie houdt verscherpt toezicht.