WILLEBROEK Viriginie De Brauwer (links) en buurvrouw Magdalena Jablonka Thys op het Alida Peetersplein, gelegen in woonsite De Naeyer
Volledig scherm
PREMIUM
WILLEBROEK Viriginie De Brauwer (links) en buurvrouw Magdalena Jablonka Thys op het Alida Peetersplein, gelegen in woonsite De Naeyer © David Legreve

Bewoners woonsite De Naeyer murw geslagen door resultaten PFOS-onderzoek: “Wat met onze gezondheid en de waarde van onze woningen?”

WillebroekDe resultaten van de bijkomende onderzoeken naar te hoge PFOS-waarden in Willebroek komen hard aan bij de bewoners van woonsite De Naeyer. “We maken ons zorgen om onze gezondheid, want onze kinderen speelden hier de voorbije maanden in het zand. En wat met onze woningen, zijn die nog wel iets waard?”, klinkt het.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Vrouw (54) tegen rechter: “Voorwaarden naleven? Zonder drugs geraak ik niet uit bed”

  Vrouw (54) tegen rechter: “Voorwaar­den naleven? Zonder drugs geraak ik niet uit bed”

  Het parket in Mechelen heeft een celstraf gevorderd van 4 maanden met probatie-uitstel tegen een 54-jarige vrouw. Ze stond terecht omdat de politie tijdens een controle een zakje met cocaïne aantrof. Hoewel zij zelf halsstarrig bleef ontkennen dat het om cocaïne ging, was het volgens zowel de politie als parket duidelijk bewezen. “Maar er is duidelijk een onderliggende drugsproblematiek aanwezig bij mevrouw, daarom lijkt me een opvolging nodig”, aldus het parket. Alleen zag de vrouw dat niet helemaal zitten. “Ik ga eerlijk zijn, maar ik vrees dat ik ze niet ga kunnen naleven”, zei de vrouw. “Niet moedwillig, maar ik functioneer gewoon niet zonder drugs. Ik geraak ’s ochtends niet uit het bed.”
  Mechelen
 2. Twintiger had springmes in binnenzak: “Ik gebruikte het voor mijn werk op de luchthaven”

  Twintiger had springmes in binnenzak: “Ik gebruikte het voor mijn werk op de luchthaven”

  Een 28-jarige man uit Willebroek stond maandag voor de rechter in Mechelen. Het parket had hem gedagvaard voor het bezit van een knipmes. Dat werd tijdens een politiecontrole aangetroffen in zijn binnenzak. “Ik had het mes op zak omdat ik van mijn werk terugkwam”, zei de twintiger. “Ik had het nodig voor mijn job op de luchthaven. Ik gebruikte het om touwen door te snijden.” Verder verklaarde de twintiger nog dat hij het mes had gekocht op internet en niet wist dat het illegaal was. De zaak kom op zitting omdat hij zijn minnelijke schikking niet had betaald. Het parket vroeg een eenvoudige schuldigverklaring. “Omdat de feiten inmiddels van ruim 2,5 jaar geleden dateren”, besloot het parket. De twintiger verzette zich daar niet tegen.
  Willebroek
 3. Spoorwerken op en rond Jan Bogaertsbrug van start, Infrabel waarschuwt voor nachtelijke geluidshinder

  Spoorwer­ken op en rond Jan Bogaerts­brug van start, Infrabel waarschuwt voor nachtelij­ke geluidshin­der

  Vanaf maandag 27 maart start spoorwegbeheerder Infrabel met werken aan de spoorinfrastructuur in Kapelle-op-den-Bos. Ze vernieuwen de dwarsliggers en spoorstaven op de Jan Bogaertsbrug en ter hoogte. van de Moststraat. Ook de stukken spoor voor en achter de brug worden vernieuwd. Deze werken zijn nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen, aldus Infrabel.
  Kapelle-op-den-Bos