1. Judoschool Samurai viert heropstanding en 50ste verjaardag: “Oprichter op sterfbed beloofd levenswerk verder te zetten”
  PREMIUM
  Willebroek

  Judoschool Samurai viert heropstan­ding en 50ste verjaardag: “Oprichter op sterfbed beloofd levenswerk verder te zetten”

  Feest zondag bij judoschool Samurai. De club vierde niet alleen de vijftigste verjaardag, maar ook de heropstanding. De vereniging kreeg bijzonder rake klappen van corona, maar krabbelde weer overeind en klopte de pandemie intussen met ippon. “Op een bepaald ogenblik was het niet meer leefbaar, maar we hebben doorgezet”, vertelt Jan De Voeght (64) en daar had de voorzitter een heel goede reden voor.
 2. Oppositiepartij Vooruit draagt Marc Van Ranst opnieuw voor als ereburger: “Hij verdient erkenning voor zijn rol tijdens de coronapandemie”
  Willebroek

  Oppositie­par­tij Vooruit draagt Marc Van Ranst opnieuw voor als ereburger: “Hij verdient erkenning voor zijn rol tijdens de coronapan­de­mie”

  Krijgt Marc Van Ranst dan toch het ereburgerschap in de gemeente Willebroek? Tijdens de gemeenteraad op dinsdag 22 november draagde oppositiepartij Vooruit hem voor de tweede keer voor als ereburger. De vraag werd vorig jaar al eens gesteld, maar dit werd toen afgewezen omdat de meerderheid vond dat Van Ranst te veel controverse veroorzaakte.
 1. Drie (brom)fietsers lichtgewond bij botsingen met andere tweewielers
  Mechelen

  Drie (brom)fietsers lichtge­wond bij botsingen met andere tweewie­lers

  Drie (brom)fietsers zijn lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een andere tweewieler. In de Lakenmakersstraat en de Rik Woutersstraat botsten telkens twee fietsers op elkaar: een 27-jarige en 50-jarige bestuurder liepen lichte kwetsuren op. De eerste werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 46-jarige bestuurder van een bromfiets moest naar spoed na een aanrijding met een fiets. Dat laatste ongeval gebeurde in de Guido Gezellelaan.
 1. HOE ZOU HET NOG ZIJN MET… Luc Bosmans (50), die 5 jaar geleden als KV-fan inviel als scheidsrechter tijdens de Beker van België: “Dit had ook heel fout kunnen aflopen”
  PREMIUM
  Mechelen

  HOE ZOU HET NOG ZIJN MET… Luc Bosmans (50), die 5 jaar geleden als KV-fan inviel als scheids­rech­ter tijdens de Beker van België: “Dit had ook heel fout kunnen aflopen”

  Het moet bij zowat elke KV-fan die er op 29 november 2017 bij was tijdens de achtste finale van KV Mechelen tegen KRC Genk, in het geheugen staan gegrift. Uit de speakers van Achter de Kazerne weerklonk plots de boodschap: “Zijn er scheidsrechters aanwezig in het stadion?” Nog voor het gelach van de supporters uitdoofde, stond Luc Bosmans, scheidsrechter in het provinciaal voetbal en Mechelen-supporter, al op het veld én klaar om zijn verantwoordelijkheid op te nemen. “Toeval of niet, afgelopen weekend heb ik het nog een keertje gedaan”, vertelt Luc.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Bib wil kinderen meer en liever doen lezen: “Vaker voorlezen, nieuwe klasbezoeken en meer boekenruilkastjes”
  Puurs-Sint-Amands

  Bib wil kinderen meer en liever doen lezen: “Vaker voorlezen, nieuwe klasbezoe­ken en meer boekenruil­kast­jes”

  Meer voorlezen, leerlingen vaker in de bibliotheek uitnodigen, extra boekenruilkastjes plaatsen… De bib van Puurs-Sint-Amands heeft grootse plannen om kinderen meer en liever te doen lezen. “Een kind dat niet leest, heeft het juiste boek nog niet gevonden. Het is aan ons om kinderen daarbij te helpen”, zegt expert beleven Wim Spittaels en schepen Ronny Tourné.
 2. Een kinderboek kopen was nooit zo leuk! Pardoes heropent als belevingscentrum: “Ieder kind kan hier zijn fantasie de vrije loop laten”
  Play
  PREMIUM
  Mechelen

  Een kinderboek kopen was nooit zo leuk! Pardoes heropent als belevings­cen­trum: “Ieder kind kan hier zijn fantasie de vrije loop laten”

  Na vier weken sluiting heropent de Mechelse kinder- en jeugdboekenwinkel Pardoes dit weekend de deuren. Weg zijn de boekenrekjes, in de plaats kwam beleving in de vorm van onder meer een boomhut, een leesboom en een young adult cave. Auteurs spreken je vanuit levende schilderijen toe. “Wat Technopolis is voor wetenschap, willen wij zijn voor boeken”, zegt Stijn Baeckens, die ons een uitgebreide rondleiding gaf in het imposante gebouw.
 1. Grégoire Munster droomt van volledige WK-campagne in 2023
  autosport

  Grégoire Munster droomt van volledige WK-campagne in 2023

  Grégoire Munster won eerder deze maand aan het stuur van zijn Hyundai i20 voor het eerst de WRC2-competitie in een manche van het WK Rally en dat uiteraard op Japanse bodem. Hij maakte zo het succes voor de Koreaanse constructeur Hyundai compleet, want een andere Belg, Thierry Neuville triomfeerde in het algemene klassement. Voor de 23-jarige Munster was het de eerste zege sinds zijn debuut in 2019 in WRC2, maar hij reed nooit een volledig seizoen. Munster beoogt nu een volledig seizoen in 2023.
 1. De Gouden Kooi opent na internationaal succes tweede ‘escape experience’: “Drie jaar gebouwd om alles zo echt mogelijk te maken”
  PREMIUM
  Mechelen

  De Gouden Kooi opent na internatio­naal succes tweede ‘escape experience’: “Drie jaar gebouwd om alles zo echt mogelijk te maken”

  De Gouden Kooi opent zaterdag ‘De wraak van Han’, een tweede ontsnappingsruimte op de Haverwerf. Medeoprichters Jan Gheyle (40) en Bert Briké (42) en hun team werkten er liefst drie jaar aan om bezoekers de ultieme ‘escape experience’ te bieden. Geen wonder dat zelfs bezoekers uit het buitenland staan aan te schuiven. Wij mochten al een kijkje nemen.