De wijk tussen de Houtlaan, Merksemsebaan en Turnhoutsebaan in Wijnegem wordt volledig zone 30.
Volledig scherm
De wijk tussen de Houtlaan, Merksemsebaan en Turnhoutsebaan in Wijnegem wordt volledig zone 30. © Baert Marc

Volledige wijk in Wijnegem vanaf vandaag zone 30

WijnegemWijnegemnaars opgelet: vandaag past dienstverlener Signco de verkeersborden in de wijk tussen de Houtlaan, Merksemsebaan en Turnhoutsebaan aan in zone 30. Ook op andere plekken in de wijk zijn wegveranderingen gepland.

 1. Breng stem uit en help Park Vordenstein aan internationale publieksprijs
  Schoten

  Breng stem uit en help Park Vorden­stein aan internatio­na­le publieks­prijs

  Het Park Vordenstein in Schoten wist in november het internationaal duurzaamheidslabel ‘Green Flag Award’ voor het derde jaar op rij in de wacht te slepen. In 2020-2021 werd het oude kasteelpark met een fleurige oranjerietuin zelfs verkozen tot een van de tien mooiste parken met een Green Flag Award ter wereld, weliswaar met uitzondering van de parken in het Verenigd Koninkrijk. Ook voor 2021-2022 maakt de Schotense parel kans op die publieksprijs. Stemmen kan sinds deze week op de website van Green Flag Award.
 2. Restauratie Sint-Niklaaskerk dringt zich op: “Als er geen actie wordt ondernomen, staat onze kerk ten dode opgeschreven”
  Leest

  Restaura­tie Sint-Niklaas­kerk dringt zich op: “Als er geen actie wordt ondernomen, staat onze kerk ten dode opgeschre­ven”

  De kerkgemeenschap van Leest wordt danig op de proef gesteld. Het pittoreske kerkje gaat er zienderogen op achteruit, nu zijn zelfs netten nodig om vallende brokstukken op te vangen. En het ziet er niet naar uit dat die snel weg zullen zijn. “Als de overheid niets onderneemt, is onze kerk ten dode opgeschreven”, zegt Martin Mollemans van de kerkraad.
 1. Als alleenstaande kreeg partner Kucam hoge uitkeringen terwijl ze eigenlijk samenwoonde met hem: “Het feit dat ze samenwoonden, is afdoende bewezen”
  PREMIUM
  Mechelen

  Als alleen­staan­de kreeg partner Kucam hoge uitkerin­gen terwijl ze eigenlijk samenwoon­de met hem: “Het feit dat ze samenwoon­den, is afdoende bewezen”

  Het arbeidsauditoriaat in Mechelen heeft vrijdag zes maanden cel en 8.000 euro boete gevorderd tegen Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam en de moeder van zijn kinderen voor sociale fraude. Volgens de aanklacht kreeg de vrouw verhoogde uitkeringen als alleenstaande, terwijl ze in de praktijk wel degelijk samenwoonde. Volgens de beklaagden hadden ze een latrelatie en woonden ze wel degelijk apart.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.