Vijftig leerlingen uit de drie verschillende basisscholen van de gemeente Wijnegem trotseerden vandaag de koude om 500 inheemse bomen in het park te planten.
Volledig scherm
Vijftig leerlingen uit de drie verschillende basisscholen van de gemeente Wijnegem trotseerden vandaag de koude om 500 inheemse bomen in het park te planten. © RV

Leerlingen stomen hun park klaar voor de toekomst en planten 500 bomen: “Belangrijke stap in het duurzame herstel van de natuur”

WijnegemGewapend met tuinhandschoenen en schopjes trotseerden vijftig leerlingen van de Wijnegemse basisscholen de koude om 500 inheemse bomen in het park aan te planten. De Dienst Werken en Groen hielp hen daarmee het park voor de toekomstige generatie klaarstomen: “ Een belangrijke stap in het duurzame herstel van de natuur in ons park.”

 1. Waarom Lily (11) géén plek in Antwerpse middelbare voorkeursschool krijgt: “Toeval beslist over het geluk van onze dochter... Zo onrechtvaardig”
  PREMIUM

  Waarom Lily (11) géén plek in Antwerpse middelbare voorkeurs­school krijgt: “Toeval beslist over het geluk van onze dochter... Zo onrecht­vaar­dig”

  Van alle kinderen die zich dit voorjaar in Antwerpen voor de A-stroom van het middelbaar onderwijs aanmeldden, heeft 6 procent – of 467 leerlingen – géén plaats in een voorkeursschool. De ontgoocheling bij Véronique De Nijs en Joris Janssen, maar vooral bij dochter Lily (11), is enorm. “Al haar beste vriendinnetjes kunnen naar dezelfde school in Edegem. Lily grijpt er als enige naast. We krijgen deze ‘loterij’ niet aan haar uitgelegd.” Hoe de procedure in zijn werk gaat? Met een grote portie toeval, zo blijkt. En de inbreng van... een deurwaarder.
  Antwerpen
 2. “Omdat Jade (5) een schitterende uitvaart verdient”: Kempense vzw’s in de bres voor terminaal Antwerps meisje
  PREMIUM

  “Omdat Jade (5) een schitteren­de uitvaart verdient”: Kempense vzw’s in de bres voor terminaal Antwerps meisje

  Het ziet er niet goed uit voor Jade (5). Het kankerpatiëntje uit het Antwerpse Deurne zal niet meer genezen. Erger nog, ze zit in haar laatste levensfase. Het verhaal van de dappere meid - haar bijnaam luidt niet toevallig: SuperJade - beroert ondertussen ook de stille Kempen. Daar zijn twee vzw’s een inzamelactie begonnen, specifiek bedoeld om de uitvaart van Jade te bekostigen. “De ouders kozen al een mooi, wit kistje. Ze willen ook een koffietafel voor familie en vrienden. Maar zoiets kost handenvol geld.”
  Deurne