De 4-jarige Lenne heeft het syndroom van Down. Zijn vader Stijn reageert boos in een open brief op Facebook nadat een geneticus gezegd heeft dat mensen met het syndroom van Down de samenleving veel geld kosten.
Volledig scherm
De 4-jarige Lenne heeft het syndroom van Down. Zijn vader Stijn reageert boos in een open brief op Facebook nadat een geneticus gezegd heeft dat mensen met het syndroom van Down de samenleving veel geld kosten. © Foto Stijn Paridaens

"Kind met Down kost te veel geld? Da's genocide om economische redenen"

ANTWERPEN/WIJNEGEM"Dit ruikt naar pure genocide omwille van economische redenen." Dat zegt Stijn Paridaens op de redenering van geneticus Patrick Willems die zegt dat de NIP-test zichzelf terugbetaalt omdat mensen met het syndroom van Down de samenleving veel geld kosten. Met die test kan je het syndroom bij foetussen opsporen. Stijn, zelf vader van een 4-jarig zoontje met Down, reageert boos in een open brief op Facebook.

 1. Theatermaker roept hulp in van Mechelaars: “Help mij aan krant van elk van de 132 nationaliteiten”
  PREMIUM
  Mechelen

  Theaterma­ker roept hulp in van Mechelaars: “Help mij aan krant van elk van de 132 nationali­tei­ten”

  Voor de meeste onder ons zal 21 februari 2021 hoogstwaarschijnlijk een doodgewone dag zijn, maar niet voor theatermaker Nico Boon (42). Hij gaf zichzelf de onmogelijke opdracht om het nieuws van over heel de wereld van die zondag te bundelen in een voorstelling. Hij heeft daarvoor de hulp van de Mechelaars nodig. “In de stad leven 132 nationaliteiten. Ik wil de krant van 22 februari uit elk land van herkomst.”
 2. Wijnegem Shopping Center kijkt naar de toekomst na gruweljaar 2020: “In december helft minder bezoekers dan jaar ervoor”
  Wijnegem

  Wijnegem Shopping Center kijkt naar de toekomst na gruweljaar 2020: “In december helft minder bezoekers dan jaar ervoor”

  2020 was voor iedereen een rampjaar en dat geldt ook voor het Wijnegem Shopping Center. De twee lockdowns hebben een heel grote impact gehad. Zo mochten tijdens de tweede lockdown slechts 32 van de 250 winkels openen. Maar ook de regel dat funshoppen niet toegelaten is, je alleen moet winkelen en de horeca dicht moest, zorgde ervoor dat in de belangrijke maand december er de helft minder bezoekers te noteren viel dan het jaar voordien. Maar toch is er ook goed nieuws: ZARA breidt haar winkel uit en de eerste Bershka is een feit.
 3. The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”
  Brasschaat/Vlaanderen

  The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alterna­tief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

  De organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is